Ομάδα Πρωτοβουλίας κατοίκων Θεσσαλονίκης: ΠΡΌΣΚΛΗΣΗ-ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ

ΕΊΜΑΣΤΕ όλοι κάτοικοι της περιοχής του Β’ διαμερίσματος από των Αγίων Πάντων μέχρι την Αγία Κυριακή.

ΕΙΜΑΣΤΕ ενεργοί , ευαίσθητοι, υπεύθυνοι πολίτες απέναντι στα προβλήματα της γειτονιάς μας.

Η περιοχή μας ήταν πάντα παρατημένη και υποβαθμισμένη από το Δήμο. Όλα λειτουργούσαν με υποτυπώδη οργάνωση και πολύ-πολύ αργούς ρυθμούς. Τα προβλήματα μας φαίνονταν να λύνονταν σχεδόν από μόνα τους ή εμείς πια τα ξεχνούσαμε υιοθετώντας τα στην καθημερινότητα μας!

Η λεγόμενη ανάπτυξη-αναβάθμιση, ξεκίνησε λίγο μετά το 2004, με 1) την δημιουργία της νέας δυτικής εισόδου της πόλης μας. Τότε στεγάστηκαν τα ΚΤΕΛ σέναν σταθμό στο Δενδροπόταμο. Εμείς βέβαια ακόμα έχουμε στην Γιαννιτσών τα ιδιωτικά ΚΤΕΛ…2) Την λειτουργία του εμπορικού κέντρουCity gate.3) Την ανοικοδόμηση ,ωραιότατες οικοδομές χτίσθηκαν , λίγα διαμερίσματα πουλήθηκαν… Είδαμε λοιπόν μια κάποια ανάπτυξη, από την οποία και πάλι έλειπε ο μελετημένος-ολοκληρωμένος σχεδιασμός, μια και ΔΕΝ δόθηκε καθόλου προσοχή στο περιβάλλοντα χώρο γύρω από αυτά τα έργα.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Στην περιοχή λειτουργούν οίκοι ανοχής. Όλες οι άδειες που προβλέπονται για ΟΛΟ το Νομό ΔΙΝΟΝΤΑΙ μόνο στο Β διαμέρισμα , χωρίς να τηρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει ο Νόμος, δηλαδή: η απόσταση ασφαλείας από: σχολεία, πάρκα, παιδικές χαρές, εκκλησίες. ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟ αποτέλεσμα: η προσέλκυση παράνομων γυναικών-αγοριών έξω από αυτά. Στην αρχή σποραδικά, τον τελευταίο χρόνο έχει γίνει πολύ-πολύ έντονο το πρόβλημα της πορνείας στο πεζοδρόμιο, ΟΛΟ το 24ωρο. Κατάσταση βέβαια με Νόμο του Κράτους ,ΑΠΟΛΥΤΑ παράνομη!!!

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΑΣ

Καθημερινά, εμείς οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούμε, φιλήσυχα και νόμιμα να βοηθήσουμε την περιοχή μας διεκδικώντας την ποιότητα ζωής που δικαιούμαστε. Προσπαθούμε με την παρουσία μας να αποτρέψουμε τις παράνομα «εργαζόμενες» του πεζοδρομίου και τους υποψήφιους πελάτες τους.

ΕΠΟΜΕΝΗ ενέργεια μας: η κατάθεση στην Εισαγγελία μηνυτήριας αναφοράς ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ…, ώστε να διεξάγει έρευνα …

ΘΕΛΟΥΜΕ : 1) την ΑΜΕΣΗ λύση του προβλήματος, της πορνείας στα πεζοδρόμια της γειτονιάς μας, την απομάκρυνση όλων των παράνομα εκδιδόμενων.

2)Την άρση όλων των αδειών οίκων ανοχής στο Β’ Διαμέρισμα και την ΜΗ έκδοση νέων.

3)Είμαστε δημότες του Δήμου Θεσσαλονίκης και πληρώνουμε τα ίδια δημοτικά τέλη με τους κατοίκους των άλλων περιοχών, ΔΕΝ έχουμε όμως την ίδια αντιμετώπιση και το σημαντικότερο ΔΕΝ χαιρόμαστε καμίας ανταπόδοσης!!!

4) Ζητάμε τ’αυτονόητα!! Δεν μπορούμε πλέον να ζούμε μια ζωή με «έκπτωση» στην ποιότητα, την ηθική, την ασφάλεια μας. Καθημερινά και συστηματικά μας υποβαθμίζουν , δεν είμαστε ελεύθεροι να κυκλοφορούμε στην γειτονιά μας!! Κινδυνεύουμε εμείς, τα παιδιά μας οι οικογένειες μας

5) Θέλουμε καλύτερη αστυνόμευση όλο το 24ωρο

Θέλουμε πάρκα, παιδικές χαρές και χώρους με πράσινο….

Πρωτοβουλία κατοίκων περιοχής ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΑΦΝΗΣ-ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 21:00

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+