Μέτσοβο: μια κωμόπολη με άλυτα προβλήματα...πνίγεται στο καυσαέριο και στα μποτιλιάρισμα , με θυμα την μόνη οικονομική ανάσα του ..τον τουρισμό...

Θα ήθελα να παρέμβω σε ενα θέμα που ειναι πολύ σοβαρό για μια τοπική κοινωνία.

Χωρίς να θέλω να θίξω την πολύ νέα και άπειρη όπως αποδειχτηκε προσφατως δημοτική αρχή του Μετσόβου και χωρίς να θέλω να φέρω μια δημοτική εχθρότητα ή εχθρολογία, αλλα δε μπορώ να μην αναφέρω δυο λόγια για τα χθεσινά συμβάντα που δεν με εκπροσωπούνε καθόλου στο νεο καλλικρατικό δήμο Μετσόβου .
Χθες στο χωριό επικρατούσε το αδιαχώρητο στην κυριολεξία, πάνω απο 70 πούλμαν κατέβηκαν στην πολυ στενή και μικρή κεντρική πλατεία του χωριού, για τα αυτοκίνητα δεν θα αναφερω το τι εγινε και εκεί. Περάσανε το λοιπόν, απο την κεντρική πλατεία του χωριου και το λέω αυτό διότι το κυκλοφοριακό πανδαιμόνιο που επικρατούσε χθες ηταν και η προεκλογική σημαία του υποψήφιου και σημερινού καλλικρατικού δήμαρχου του Μετσόβου, και μάλιστα ηταν καταπέλτης ως αντιπολίτευση, για το πολύ οξυμένο πρόβλημα που εχει το Μέτσοβο το λεγόμενο κυκλοφοριακό έμφραγμα του χωριού και η ατμοσφαιρική μόλυνση. Χθες περάσανε πάνω απο τα 70 πούλμαν μέσα απο την πλατεία - και τι θελω να πω με αυτο, κάθε ενα λεωφορείο μια φόρα κατέβαινε στην πλατεί , δεύτερη φορά ανέβαινε, άλλη μια κατέβαινε να πάρει τον κόσμο και αλλη μια έφυγε, δηλαδή επι 4 φορες το καυσαέριο μέσα στη μικρή πλατεία στα τουριστικά δρομάκια και ανάμεσα στο κόσμο , σύνολο , 70π χ4 = 280 φορές πέρασανε συνολικά λεωφορεία και το πιο εξοργιστικό είναι οτι ολα αυτά τα λεωφορεία βγάζουν τόσο μα τόσο πολύ καυσαέριο, που οι σημερινές δικαιολογίες είναι περιττές. Αν δεν γίνει κάτι άμεσα κάτι , θα προβούμε ακόμα και σε κλείσιμο δρόμου ή και κλείσιμο της πλατείας κατοικοι του δήμου Μετσόβου έμποροι του χωριού ακόμη και οι παππούδες της πλατείας . ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ. Και ετσι το αποτέλεσμα ειναι το οτι για την ατολμία αυτή ρουφάνε ο μικροί μεγάλοι ενα απίστευτο δηλητηριώδες καυσαέριο μέσα στα μικρά σοκάκια του χωριού. Αυτο ειναι ανεπίτρεπτο. Για να πουμε και οτι δημοτικός σύμβουλος στην πλατεία για να επιβλέπει δεν υπήρχε ουτε για δείγμα την Κυριακή . Κλείνοντας ο Δήμος έχει βάλει ενα μαύρο κουτί στην πλατεία για να μετράει την κίνηση, ας βάλει και ένα κουτί να μετρήσει το βρωμερό και δηλητηριώδες καυσαέριο που ρουφάνε.. οι παππούδες στην πλατεία , οι τουρίστες και τα μικρά παιδιά . πραγματικά είναι μια εικόνα που δεν αντιπροσωπεύει το ίδιο το χωριό και τους κάτοικους.

http://metsovitis.blogspot.com/2011/04/blog-post_11.html

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+