Θέλουμε στρατό ή όχι; - Χωρίς Νεοσύλλεκτους το Κ.Ε.Ν Άργους Ορεστικού

Την ώρα που ο Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ στην Καστοριά...
κ.Πετσάλνικος διέψευσε τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για κλείσμο του Κ.Ε.Ν Άργους Ορεστικού, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποφάσισε να μην στείλει νεοσύλλεκτους με την Β'ΕΣΣΟ του Μαϊου στο ΚΕΒΟΠ.

Η εξέλιξη αυτή προβληματίζει τους κατοίκους και τα τρία Δημοτικά Συμβούλια της Καστοριάς, που εκτάκτως θα συνεδριάσουν σήμερα στις 20:30 για να δηλώσουν με κοινό ψήφισμα την αντίθεσή τους.

Λίγες μέρες πρίν, ο κ.Σαββόππουλος είχε στείλει επιστολή για το ίδιο θέμα, ενώ και ο κ.Τζηκαλάγιας είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή.

Μάλλον, τα μέτρα αυτά και τα ψηφίσματα δεν έχουν ανάλογα αποτελέσματα και δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν απο τις εκάστοτε αρμόδιες αρχές, αν αναλογιστεί κανείς και τα ψηφίσματα που έγιναν και για τις συγχωνεύσεις σχολείων.
Πάντως, απο την μεριά του Υπουργείου και του ΓΕΣ δεν υπάρχει σχετική ανακοίνωση για κατάργηση του ΚΕΝ Άργους Ορεστικού.
Αν ισχύσει κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει σταδιακά.

Ωστόσο πολύ πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο μετά την βασική εκπαίδευση να επανδρωθεί το ΚΕΒΟΠ με οπλίτες που θα πάρουν ειδικότητα στα Βαρέα Όπλα.

Ο Δήμος Καστοριάς ξέρει τι θέλει; ή λέει σε όλα ΝΑΙ;

Αν και το σύνολο του πολιτικού κόσμου θεωρεί την παρουσία του στρατού επιβεβλημένη στην περιοχή, δεν ισχύει και το ίδιο όταν ο Σύνδεσμος Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων ζητάει την αναστολή του Πεδίου Βολής στην περιοχή μεταξύ Ιεροπηγής και Δενδροχωρίου.
Ο Σύνδεσμος έχει ζητήσει την απομάκρυνση του πεδίου βολής απο το Δενδροχώρι, γιατί τρομάζουν τα ζώα και πεθαίνουν απο καρδιακά νοσήματα.
Η λειτουργεία του ΚΕΒΟΠ όμως έχει άμεση σχέση με το πεδίο Βολής στο Δενδροχώρι Καστοριάς, που είναι ένα απο τα δύο σε όλη την Ελλάδα για βαρέα όπλα.

Προηγούμενες διοικήσεις του στρατεύματος σε αντίθεση με τα κατα καιρούς δημοσιεύματα για κλείσιμο της Ταξιαρχίας ή άλλων μονάδων,
προσπάθησαν να ενισχύσουν το ρόλο και την λειτουργία του στρατού στην περιοχή.
Μάλιστα, επάνδρωσαν φυλάκια που είχαν κλείσει όπως για π.χ της Ιεροπηγής, αλλά κυρίως ανέδειξαν και ενίσχυσαν το πεδίο βολής του Δενδροχωρίου με τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο για την καλύτερη άσκηση των οπλιτών, υπαξιωματικών και αξιωματικών.
Επομένως η λειτουργεία του πεδίου βολής είναι άμεσα συνδεδεμένη με το ΚΕΒΟΠ.

Τελικά ο Δήμος Καστοριάς τι θέλει;
Την μία, με απόφασή του, ζητάει την αναστολή της λειτουργίας του πεδίου βολής τους μήνες Φεβρουαρίο με Ιούνιο και τερματισμό των ρίψεων βολών βαρέου οπλισμού και απο την άλλη σήμερα συνεδριάζει για να διαμαρτυρηθεί για ενεδεχόμενο κλείσιμο του Κ.Ε.Ν Άργους Ορεστικού.

Σίγουρα στην ανακοίνωση που θα βγάλει ο δήμος το βράδυ θα κάνει λόγο για ανάγκη εμπέδωσης της ασφάλειας των κατοίκων της ακριτικής αυτής περιοχής, για την λαθρομετανάστευση και για τις οικονομικές συνέπειες της απόφασης αυτής.
Μετά το ψήφισμα θα σταλεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο Γ.Ε.Σ και μετά θα ζητήσετε την άρση της λειτουργίας του Πεδίου Βολής για βαρέα όπλα;; Σας φαίνεται λογικό;

Τελικά θέλουμε στρατό η όχι;;;
Μήπως κύριοι και κυρίες του Δημοτικού Συμβουλίου θέλουμε ένα στρατό χωρίς όπλα που απλά θα κάθεται στην Καστοριά να πίνει καφέδες ,να τρώει σουβλάκια και να εκπληρώνει το χρέος του αφήνωντας λεφτά στη πόλη;
Σίγουρα θα ήταν προτιμότερος απο ένα στρατό που εκπαιδεύεται και κάνει εκπαιδευτικές ασκήσεις.

Υ.Γ. Κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου και κ.Ταξίαρχε σας παρακαλαώ να σταματήσετε τις Κυριακάτικες μπάντες και αγήματα γιατην σημαία στην Πλατεία Μακεδονομάχων γιατί κάποιοι κοιμούνται εκείνη την ώρα.

http://mpetskas.blogspot.com/

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+