Ελαιοτεχνία μεσογειακή έκθεση ελιάς 2011

Από πού να αρχίσω και που να καταλήξω ..από το ‘μεσογειακή’ που γιατί άραγε χαρακτηρίζεις μια έκθεση μεσογειακή όταν δεν συμμετέχει καμιά... άλλη μεσογειακή χώρα; ή μήπως αφορούσε τα δικά μας μεσόγεια; Από το έκθεση; Που γιατί να ξοδεύεσαι τόσο για να μεταφέρεις και να στήσεις 5 μηχανήματα έκθλιψης και άλλα 5 ελαιόλαδα που τα βρίσκεις -ή δεν τα βρίσκεις, ακόμα χειρότερα! - στην Ελλάδα και να δεις τα αμφιβόλου αξιοκρατίας βραβεία να έχουν ανεβάσει τον κομπασμό και την έπαρση στα ύψη;

Υπάρχει και η agrotica που καλύπτει όλα αυτά και τόσες άλλες εκθέσεις αγροτικών προϊόντων που αν θέλατε μπορούσε και επιβάλετε η ελιά και τα εξέχοντα παγκοσμίως ελληνικά ελαιόλαδα να έχουν την πρέπουσα πρώτη θέση.

Φυσικά και γνωρίζω αγγλικά κύριε ‘κριτσα’ και δεν με πείθετε βέβαια πως το λάδι αυτό που μετά βίας τρώγετε χωρίς να αφήσει το λαιμό για τουλάχιστον ένα τέταρτο ξηρό και που σαφώς έχω γευτεί καλύτερη επίγευση σε άλλα πιο ..μετριόφρονα λάδια και που αν είχε 0,17 οξύτητα θα το είχατε κατατάξει σε superior και όχι σε απλό extra virgin, είναι το καλύτερο στο κόσμο αυτή τη στιγμή; (ποιος αλήθεια το έχει πιστοποιήσει αυτό και μιλάει εκ μέρους όλου του κόσμου..;)

Ναι, αυτό μπορεί και να είναι, αλλά εσείς δεν μπορείτε ούτε να το υποστηρίξετε ούτε και να το προωθήσετε.

Μα που ζείτε και σε ποιες πλάτες στημένων βραβείων πατάτε; με το lambda γίναμε ρεζίλι διεθνώς και δεν χρειάζεται να το συνεχίσουμε γιατί ‘κάπως έτσι’ πήρε το λάδι σας; το οποίο φυσικά και ήταν εξαιρετικό αλλά γιατί δεν θέλετε να το συζητάτε; επειδή το δώσατε πάμφθηνα και σας έδειξαν πως μπορείτε να κάνετε την πολυτελέστερη προώθηση ενός προϊόντος που είναι η υγεία του ανθρώπου;

Ξεκαβαλάτε από τα δήθεν βραβεία σας λιγάκι και δώστε σωστές πληροφορίες σε όποιον σας τις ζητά. Γιατί έτσι το δυσφημείτε το προϊόν παρά το προωθείτε.

Και η σωστή προώθηση είναι ένα μεγάλο θέμα αλλά και η ειλικρίνεια και η αλήθεια το μεγαλύτερο. Η κρατικοδίαιτη νοοτροπία φαίνεται πως και εδώ υπάρχει σε περίσσευμα και γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει με τα ‘δικά μας’ παιδιά και το σύστημα της αγροτικής πολιτικής που απλώς συντηρεί τον αγροτικό πληθυσμό με ψίχουλα δίνοντας του και κανένα βραβείο για να τον κάνει τι; ευρωπαίο; αυτό είναι ότι χειρότερο αυτή τη στιγμή στο κόσμο και όχι το καλύτερο.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+