Αφρό-αμερικανική εκκλησία είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης καταστήματος της Κου Κλουξ Κλαν

Ένας δικαστής έκρινε τον περασμένο μήνα ότι η εκκλησία “Νέα Ξεκινήματα",  είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης του κτιρίου που στεγάζει το...
κατάστημα "the Redneck", στο οποίο λειτουργεί το λεγόμενο "Κλαν" μουσείο και πωλεί ρόμπες Κλαν και T-shirts ζωγραφίσμένα με φυλετικές δυσφημήσεις.

Ο  πρώην  ιδιοκτήτη του καταστήματος Τζον Χάουαρντ, ήταν  πρώην μέλος της KKK και λειτουργούσε το κατάστημα για χρόνια. Με τον καιρό όμως παρά τις πεποιθήσεις του, ανέπτυξε πνευματικές σχέσεις με την εκκλησία, στην οποία υπεύθυνος είναι ο David Kennedy.

Μετά τον θάνατο του Χάουαρντ το 1997, η κυριότητα του κτιρίου μεταφέρθηκε στον David Kennedy και την εκκλησία του, ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα με έναν μάχιμο "Klansman" και την ομάδα του,  σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία.

Αυτός ο άνθρωπος, σύμφωνα με τον Kennedy, είχε διενέξεις με τον πρώην  ιδιοκτήτη του καταστήματος για μια γυναίκα.

Το κατάστημα Redneck είχε γίνει στόχος διαμαρτυριών και επιθέσεων, από τους KKK, από την αρχή.

Λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα, ένας άνθρωπος συνέτριψε το βαν του μέσα από τα μπροστινά παράθυρα και συνελήφθη για κακόβουλη ζημιά σε περιουσία. Μαύροι ακτιβιστές είχαν πραγματοποιήσει αρκετές διαμαρτυρίες έξω από το κατάστημα, και ο Kennedy συμμετείχε τακτικά.

 Ο Kennedy έχει μια μακρά ιστορία στην καταπολέμηση της φυλετικής αδικίας.

 "Πολλοί άνθρωποι φοβήθηκαν" λέει ο Kennedy. "Τους είπα απλά ότι είναι μέρος της πίστης μας το να αντέξουν."



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+