Ανακοίνωση Τύπου του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων Θεσσαλονίκης

Χαιρετίζουμε τις δεκάδες χιλιάδες φοιτητών, μαθητών και εργαζομένων που βρέθηκαν το Σάββατο 10/9 στους δρόμους, δείχνοντας την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική... που έχει σύμμαχο όλο το αστικό μπλοκ εξουσίας (ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗ.ΣΥ.), και κάνοντας ξεκάθαρο πως θα αγωνιστούν για την ανατροπή της.

Κοινωνικά πολιορκημένη η κυβέρνηση μέσα στη ΔΕΘ, αποδοκιμάστηκε από την πλειοψηφία των εργαζόμενων και των νέων που της έδειξαν πως η πολιτική της, η οποία είναι σύμφωνη με τις κατευθύνσεις ΕΕ- ΔΝΤ- κεφαλαίου, δε θα περάσει. Η νεολαία και οι εργαζόμενοι θα δώσουν σκληρό και παρατεταμένο αγώνα ενάντια στο νέο νόμο-πλαίσιο, το Μνημόνιο και συνολικά τις μεταρρυθμίσεις σε παιδεία- εργασία- δημοκρατία.

Καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής και αστυνομοκρατίας με τις εκατοντάδες αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις, τις εκφοβιστικές «βόλτες» στις γειτονιές της πόλης των μηχανοκίνητων μονάδων της ΕΛΑΣ, τις «επισκέψεις» της Ασφάλειας σε σπίτια και την προειδοποίηση για επεισόδια, την ασφυκτική παρουσία των ΜΑΤ σε απόσταση αναπνοής από τους διαδηλωτές. Η επίδειξη πυγμής ενάντια στο λαό και σε όλους όσους θελήσουν να αντισταθούν στην πολιτική της και να την ανατρέψουν δε θα περάσει.

Καλούμε όλους τους φοιτητές να πάρουν μέρος στις Γενικές τους Συνελεύσεις για τη συνέχιση του αγώνα με καταλήψεις διαρκείας.

Καλούμε όλη τη νεολαία και τους εργαζόμενους σε κοινές διαδικασίες και κοινό αγώνα για να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική. Ο αγώνας για δημόσια και δωρεάν παιδεία αφορά όλη την κοινωνία

Οι νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης είναι ομολογία αποτυχίας. Δείχνουν ωστόσο πως είναι αποφασισμένη ανεξάρτητα πολιτικού κόστους να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κεφαλαίου σε βάρος του κόσμου της εργασίας.

Όλοι στους δρόμους. Θα νικήσουμε!



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+