"Είναι δικαίωμα κάθε παιδιού"

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - ΠΕΥΚΗΣ με ανακοίνωσή του θέτει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Αμαρουσίου και καλεί τους ενδιαφερόμενους γονείς να παραστούν στην στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι.

Οι αρνητικές συνέπειες του –ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ- στό χώρο των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών κάνουν με δραματικό τρόπο αισθητή την παρουσία τους και επηρεάζουν νέους γονείς και εργαζόμενους σε αυτούς. Πολλά παιδιά λαϊκών εργατικών οικογενειών μένουν έξω απο τούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς .

Φέτος το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιό εκρηκτικό, αφού τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση στο όνομα της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης , σπρώχνουν πιό βαθιά στη φτώχεια και την ανέχεια τις λαικές οικογένειες μέσα απο τις απολύσεις , μειώσεις μισθών , ακρίβεια , φορολογία , μέσα απο τιςανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και την περικοπή κρατικών δαπανών για κοινωνική πολιτική.

Δεν είναι τυχαίο ότι παρατηρείται μεγαλύτερη στροφή πρός τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ενω οι Δήμοι κλείνουν τις πόρτες.

Τη νέα σχολική χρονιά, όχι μόνο δεν θα καλυφθούν οι ανάγκες, αλλά θα μείνουν έξω ακόμα περισσότερα παιδιά, αφού από 1070 παιδιά το 2010-11 , οι παιδικοί σταθμοί θα φιλοξενήσουν 900 και από 230 βρέφη το 2010-11 , μόνο 90 βρέφη.

Απο την άλλη με τίς απολύσεις των συμβασιούχων εργαζόμενων στούς παιδικούς σταθμούς που ξεπερνούν το 35% , με τη μείωση των μισθών τους και την αύξηση των ωρών εργασίας ,θα έχουμε αρνητικές επιπτώσεις στήν ομαλή ψυχοκοινωνική εξέλιξη τών παιδιών με τήν εναλλαγή προσώπων κάθε δύο μήνες.

Απαιτούμε απο τη Δημοτική αρχή :
Nα δεχτεί στή δύναμη τών σταθμών όλα τα παιδιά που έχουν κάνει αίτηση.
Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων τών ειδικοτήτων και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου η άλλης μορφής ελαστική απασχόληση.
Να δημιουργηθεί η κατάλληλη κτιριακή υποδομή με αξιοποίηση της δημοτικής και κρατικής περιουσίας. Να μη δεχτεί καμία αύξηση στό ωράριο εργασίας.

Δέν μπορεί η Δημοτική αρχή να εισπράτει τροφεία και μάλιστα αυξημένα σε σχέση με τήν προηγούμενη χρονιά , μέσα στό εκρηκτικό κοινωνικό τοπίο που ζούμε λόγω των αντιλαικών μέτρων της Κυβέρνησης , αντί να αγωνίζεται για την πλήρη κάλυψη των εξόδων των παιδικών σταθμών από τόν κρατικό προυπολογισμό.

Καλούμε νέους γονείς , εργαζόμενες και άνεργες μητέρες ,τίς εργαζόμενες στούς βρεφονηπιακούς σταθμούς σε παράσταση διαμαρτυρίας στό Δήμο τήν Πέμπτη 8/9/2011 στίς 7μμ τήν ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου .

Να απαιτήσουμε :
Αποκλειστικά Κρατικούς –Δημόσιους – Σύγχρονους και Ασφαλείς παιδικούς σταθμούς ,με κτιριακή επάρκεια ,καταλληλότητα ,υποδομή, ποιότητα του φαγητού , μόνιμο εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό με τον ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής που να ανήκει στό Υπουργείο Παιδείας , με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα .

Είναι δικαίωμα κάθε παιδιού Ελληνίδας ή μετανάστριας που γεννιέται σε αυτό τόν τόπο να έχει μία θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό.

http://www.thessi.gr/



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+