Πεινάνε τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς της Γλυφάδας

Λυπούμαστε που τα μικρά παιδιά γίνονται ο εύκολος στόχος στην κατάντια που έχει

περιέλθει ολόκληρη η Ελλάδα...
και κατά συνέπεια οι Δήμοι όπως είναι και της Γλυφάδας, ο οποίος προς το παρόν αδυνατεί να σιτίσει τα μικρά παιδιά των παιδικών σταθμών που φιλοξενεί!

Η καθημερινή διατροφή των μικρών παιδιών περιορίζεται σε λίγα cornflakes η γάλα με μια φέτα ψωμί (βούτυρο - μέλι- μαρμελάδα) για πρωινό και για μεσημεριανό φακές, αρακά, μακαρόνια και στην καλύτερη περίπτωση ρύζι με λίγο ψάρι. Κρέας και τυρί ακόμα δεν έχει μπει στο εβδομαδιαίο διατροφολόγιο των παιδιών. Για χυμούς δε το συζητάμε... νεράκι σκέτο!

Σε κάποιους σταθμούς ακούγεται ότι οι ίδιοι οι παιδαγωγοί με δικά τους χρήματα αγοράζουν κρέας για να ταΐσουν τα παιδιά. Ο προμηθευτής του Δήμου σε κρέας (Ρούπας) φέτος αδυνατεί να προμηθεύσει τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου με κρέας. Η συνεργασία με τον φούρνο-ζαχαροπλαστείο Σώβολος διεκόπη λόγω οφειλών. Τα τροφεία που δίνουν οι γονείς που πάνε;

Επίσης σχεδόν στο σύνολο τους οι παιδικοί σταθμοί έχουν περισσότερα παιδάκια απ' ότι προβλέπουν οι άδειες λειτουργίας τους και αν αυτές υπάρχουν. Οι 114 δίμηνες συμβάσεις του προσωπικού θα ανανεωθούν; Πόσο αντιπαιδαγωγικό είναι το 8ωρο στους παιδικούς σταθμούς; Η παράταση λειτουργίας έως τις 17:00 είναι νόμιμη;

Απαντήσεις και λύσεις έχει να δώσει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης; Οι γονείς περιμένουν άμεσα λύση σε όλα τα προβλήματα με τον ίδιο "τσαμπουκά" που έδειξε ο Δήμαρχος στο θέμα του νεκροταφείου!
www.glyfadaaction.gr



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+