Μνήμες από την τραγωδία του σινούκ

Με τις μνήμες ακόμα νωπές από εκείνη την αποφράδα μέρα της 11ης Σεπτεμβρίου 2004, οι συγγενείς των 17 θυμάτων της τραγωδίας της...
πτώσης του μοιραίου ελικοπτέρου Chinook βρέθηκαν και φέτος στο Πόρτο Κουφό, για να παραστούν το μνημόσυνο των αγαπημένων τους, που τέλεσε ο δήμος Σιθωνίας.

Το μνημόσυνο τελέστηκε, επτά ακριβώς χρόνια από την ημέρα της τραγωδίας. Στη συνέχεια, στο χώρο του μνημείου τελέσθηκε τρισάγιο και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας, ο βουλευτής Γιώργος Βαγιωνάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Μήτσιου, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι .

«Ο δήμος μας αποφάσισε κάθε χρόνο να τιμά την μνήμη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας και γι΄αυτό βρισκόμαστε και φέτος εδώ, για να δηλώσουμε ότι δεν θα ξεχάσουμε την αποφράδα ημέρα της συντριβής του ελικοπτέρου στο Πόρτο Κουφό» ανέφερε ο κ.Ντέμπλας.
Κατά τη σημερινή, λιτή και συγκινητική τελετή συγγενείς και κάτοικοι θυμήθηκαν την 11η Σεπτεμβρίου 2004, τότε που το πανελλήνιο συγκλονίστηκε από την απώλεια του ελικοπτέρου CH-47D Chinook με νηολόγιο «EΣ916» που έπεσε στη διάρκεια πτήσης μεταφοράς επισήμων στις Καρυές του Αγίου Όρους. Στη θαλάσσια περιοχή της Σιθωνίας έχασαν την ζωή τους 17 άνθρωποι, πλήρωμα και επιβάτες του μοιραίου ελικοπτέρου, ανάμεσά τους και ο μακαριστός Πατριάρχης Αλεξάνδρειας Πέτρος Ζ, που πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Τον μακαριστό Πατριάρχη συνόδευαν οι Μητροπολίτες Καρθαγένης Χρυσόστομος και Πηλουσίου Ειρηναίος, ο Επίσκοπος Μαδαγασκάρης Νεκτάριος, ο αρχιμανδρίτης Καλλίστρατος, ο διάκονος Νεκτάριος, ο καθηγούμενος της Μονής Μαχαιρά Κύπρου, Αρσένιος, ο σύμβουλος Τύπου του Πατριάρχη, Γιώργος Ξενουδάκης, ο νομικός σύμβουλος Γιώργος Μαύρος, ο τεχνικός σύμβουλος Γιώργος Παπαστεφάνου, ο αστυνομικός - συνοδός Σπύρος Κουρσάρης και ο αδελφός του Πατριάρχη Γιώργος Παπαπέτρου.

Το πλήρωμα αποτελούσαν οι: αντισυνταγματάρχης Δημήτρης Παπασπύρου, διοικητής του 4ου ΤΕΑΣ, ταγματάρχης Παναγιώτης Παπαναστασίου, ανθυπασπιστής Στυλιανός Ράπτης, αρχιλοχίας Παντελεήμων Χατζηβαγγέλης και ο επιλοχίας Παναγιώτης Γολεγός.

Το Β’ Σώμα Στρατού έναν χρόνο μετά την τραγωδία κατασκεύασε στο Πόρτο Κουφό μνημείο για τα 17 θύματα. Η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου παραχώρησε οικόπεδο 2.840 μέτρων κοντά στο λιμάνι του Πόρτο Κουφό και το ΓΕΣ χρηματοδότησε το έργο με 35.000 ευρώ.



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+