Vettel: "Είχα 2 δευτερόλεπτα όποτε ήθελα!"

Μεγάλη νίκη για τον Sebastian Vettel στην Μαλαισία και οι ομάδες ήδη ετοιμάζονται για το Κινεζικό αγώνα την ερχόμενη Κυριακή. Σχεδόν 2 ώρες μετά το τέλος του αγώνα έχουμε τις πρωτες δηλώσεις που μας βοηθούν να κατανοήσουμε τις λεπτομέρειες του αγώνα και να επιβεβαιώσουμε αυτά που γράφαμε κατά τη διάρκεια του GP.

Ο Sebastian Vettel δήλωσε πως ο φθορά των ελαστικών ήταν μεγάλη και σε μεγάλο βαθμό επηρέασε το αποτέλεσμα, ενώ δήλωσε πως είχε "στο τσεπάκι του" τουλάχιστον δυο δευτερόλεπτα όποτε ήθελε, οπότε είχε την δυνατότητα να ελέγξει το ρυθμό. Για την εκκίνηση του αγώνα, είπε πως τον βοήθησε το προσπέρασμα του Heidfeld στον Hamilton και έτσι είχε την δυνατότητα από νωρίς να χτίσει μια καλή διαφορά από τους υπολοίπους. Τέλος, αναφέρθηκε στο KERS το οποίο όπως δήλωσε, έκανε διακοπές σε όλο τον αγώνα. Μία το είχε, μια όχι. Αν συνυπολογίσουμε οτι και ο Mark Webber έτρεξε χωρίς να χρησιμοποιήσει καθόλου το KERS, τότε αντιλαμβανόμαστε πόσο δυνατή είναι και φέτος η Red Bull Racing με τον εκπληκτικό κινητήρα της Renault.

Ο μεγάλος χαμένος του αγώνα, Lewis Hamilton, αναφέρθηκε στην λάθος στρατηγική της ομάδας του: "Μπήκαμε στα pits πολύ νωρίς και μετά έπρεπε να μπαίνουμε πιο νωρίς από όλους" (σ.σ Ο Webber έμπαινε κάθε φορά πρώτος, και τον ακολουθούσε ο Βρετανός). Για το προσπέρασμα του Heidfeld και το αργό pit stop τον 7 δευτερολέπτων, είπε "Εγώ έκανα ό,τι μπορούσα για να συνεχίσω" αφήνοντας νέες αιχμές για την ομάδα του, ενώ πρόσθεσε πως κάποιοι αγώνες σαν αυτούς, καλύτερα να τους ξεχνάς και να προχωράς παρακάτω.

Ο Alonso εξέφρασε την έκπληξή του για την απόδοση της Ferrari, λέγοντας οτι μπόρεσε να παλέψει στα ίσια τις McLaren και τον Webber, ενώ αναφέρθηκε και στην επαφή με τον Hamilton που του κόστισε το podium: "Το DRS δεν λειτουργούσε και έτσι δεν μπορούσα να τον περάσω στην ευθεία που είναι το καλύτερο σημείο για προσπέρασμα. Ήμασταν πολύ κοντά, τον ακούμπησα και έσπασα την πτέρυγα. Έτσι έπρεπε να ξαναμπώ στα pits".

O Button δήλωσε πως ήταν ένας διασκεδαστικός αγώνας, καθώς είχε κάποιες μάχες, ενώ ηταν μπέρδεμα στο να κατανοήσει και να επιλέξει τη σωστή στρατηγική λόγω της γρήγορης φθοράς των ελαστικών.

Τέλος, ο Heidfeld δήλωσε μέσω τις ιστοσελίδας του οτι :" Έκανα καλή εκκίνηση όπως στην Αυστραλία αλλά δεν περίμενα οτι θα κερδίσω τόσες θέσεις. Όταν βρέθηκε δεύτερος, προσπάθησα να ακολουθήσω τον Vettel αλλά ήταν πολύ πιο γρήγορος. Ήμουν τυχερός με το πρόβλημα του Alonso και χάρηκα την μάχη που ειχα με τον Lewis. Στους τελευταίους γύρους, ο Mark ήταν πολύ κοντά μου, αλλά είχαμε την υπομονή και έμεινα μπροστά. Είναι φανερό πλέον, πως η ομάδα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα εμπρός φέτος."

http://www.f1poleposition.com

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+