Eνθουσιώδης υποδοχή Παπανδρέου στη Σύρο

Από την εποχή του «Bravo» της Ρούλας Κορομηλά είχε να δει η Σύρος τέτοιες σκηνές, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην θερμή υποδοχή που έγινε στον Έλληνα πρωθυπουργό.
 Στο press room παρουσίασε πρωτοσέλιδα τοπικών εφημερίδων και μια έγχρωμη φωτογραφία με τον Έλληνα πρωθυπουργό ανάμεσα σε πλήθος που τον αποθεώνουν με τίτλο «Ο Μεσσίας»! Oι κάτοικοι του νησιού σήκωσαν τον κ. Παπανδρέου στους ώμους τους και τραγούδησαν τη Φραγκοσυριανή (Μία φούντωση, μια φλόγα που' χω μέσα στην καρδιά…..) για να τον καλωσορίσουν. Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς έδειχνε να απολαμβάνει όσα συνέβαιναν γύρω του. O Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. απέφυγε να κάνει δηλώσεις και αρκέστηκε στο να μπει το αυτοκίνητο στέλνοντας φιλιά στο συγκεντρωμένο πλήθος έτσι ώστε να ανταποδώσει την αποθεωτική υποδοχή που του επεφύλαξαν.
Eνθουσιώδεις κάτοικοι από την κοσμοπολίτικη Ερμούπολη και τη γραφική Άνω Σύρο θέλησαν να προσφέρουν στον επίσημο φιλοξενούμενο τους μερικά από τα μοναδικά παραδοσιακά προϊόντα του νησιού. Πιο συγκεκριμένα του προσέφεραν λουκούμι με άρωμα μαστίχας ή κανέλας που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Σύρου και χαλβαδόπιτα με ολόκληρα καβουρδισμένα αμύγδαλα. O πρωθυπουργός αρνήθηκε ευγενικά την προσφορά των κατοίκων και δήλωσε ότι είναι αλλεργικός στη λουκουμόσκονη. Oι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν πάρει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, προσέφεραν στο πλήθος αντί για χημικά όπως συνηθίζεται, σοκολάτες που είναι η πιο γλυκιά χημεία και γλυκά κουταλιού κρότου-λάμψης. Oι κάτοικοι ανταπέδωσαν κερνώντας τους αστυνομικούς υπαλλήλους το περίφημο τοπικό τυρί «Σαν Μιχάλη» και το μακρόστενο αλλαντικό των Κυκλάδων «λούζα», που παρασκευάζεται από χοιρινό φιλέτο μαριναρισμένο σε κρασί και διάφορα μπαχαρικά. Oλοι μαζί φώναζαν με πάθος το σύνθημα «λούζα από γουρούνι και λεμόνι». Oι εορταστικές εκδηλώσεις κράτησαν στο κυκλαδίτικο νησί μέχρι αργά το βράδυ.

http://satyrikon1.blogspot.com/

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+