Κάτω τα χέρια απο τα σχολεία μας

Έντονη είναι η διαμαρτυρία όλων των κατοίκων του Κολινδρού Πιερίας, όπου οι μαθητές πραγματοποιούν εδώ και 2 ημέρες αποχή απο τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες της περιοχής... ύστερα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πύδνας-Κολινδρού, για τον νέο νόμο του Υπουργείου Παιδέιας περι συγχώνευσης των σχολικών μονάδων. Η αποχή θα κρατήσει μέχρι αυτήν η άδικη απόφαση να αλλάξει και να λειτουργεί κανονικά το Γενικό Λύκειο Κολινδρού.
Στον νέο αυτόν νόμο καταργεί το Γενικό Λύκειο Κολινδρού και συγχωνέυται με το Γενικό Λύκειο Αιγινίου. Η απόφαση είναι πολύ άδικη για τον Κολινδρό διότι είναι μια κωμόπολη του νομού Πιερίας με 4,000 περίπου κατοίκους και το Γενικό Λυκειο της περιοχής αυτής πληροί όλες τις προυποθέσεις για να παραμείνει ανοιχτό και η λειτουργία του να γίνεται κανονικά!
Το δε Λύκειο Αιγινίου, οι κτιριακές του εγκαταστάσεις είναι οριακά καλυμένες και με οποιοδήποτε επιπλέον αριθμό μαθητών θα επιβαρυνθεί και θα είναι σε βάρος της μάθησης.
Οι υπεύθυνοι επί του θέματος του υπουργείου και της κυβέρνησης πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν θα κάνουν οικονομία με την κατάργηση του Γενικού Λυκείου Κολινδρού και σε αντιδιαστολή ξοδεύουν περισσότερα χρήματα στις μετακινήσεις των μαθητών και με μη ασφαλή τρόπο λόγω του οδικού δικτύου...!

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+