Σαρκοζί: «Οι Λίβυοι αποφασίζουν για το μέλλον τους»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, σε συνέντευξη Tύπου μετά την πρώτη μέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, δήλωσε ότι επαφίεται στους Λίβυους να αποφασίσουν για την μοίρα του ηγέτη της χώρας τους, Μουάμαρ Καντάφι.
"Το μέλλον της Λιβύης, οι πολιτικές επιλογές της Λιβύης, περιλαμβανομένου του τι θα...

 αποφασίσουν να κάνουν όσον αφορά τον Μουάμαρ Καντάφι και τους μπράβους του είναι πρόβλημα των λίβυων, δεν είναι δικό μας πρόβλημα", δήλωσε ο Σαρκοζί . Η στρατιωτική δράση της διεθνούς συμμαχίας στη Λιβύη, είπε ακόμα ο Σαρκοζί, "απέτρεψε δεκάδες χιλιάδες θανάτους".

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε ακόμα ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμφώνησαν να διαθέσουν 12 αεροσκάφη στην διεθνή συμμαχία που επιβάλει τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι η δεύτερη αραβική χώρα που θέτει μαχητικά στην διάθεση της συμμαχίας για τις επιχειρήσεις στη Λιβύη μετά το Κατάρ, που έστειλε δύο μαχητικά και δύο στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη στην Κρήτη. Στη συμμαχία μετείχαν έως τώρα επτά Ευρωπαϊκές χώρες, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς.

"Δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να δημιουργούμε μια γέφυρα ανάμεσα στη Γαλλία και στις Αραβικές χώρες ώστε να τις βοηθάμε να απελευθερωθούν", είπε ακόμα ο Σαρκοζί, τονίζοντας ότι στόχος των επιχειρήσεων είναι να "αποφευχθούν οι θάνατοι αμάχων που οφείλονται στην βάρβαρη τρέλα ενός δικτάτορα".

Ο Σαρκοζί δικαιολόγησε τη στρατιωτική επιχείρηση της συμμαχίας κάνοντας μια αντίστιξη με τη Σρεμπρένιτσα, τονίζοντας ότι τότε δεν είχε γίνει τίποτε για να σωθεί ο πληθυσμός των μουσουλμάνων της Βοσνίας με αποτέλεσμα να σφαγιαστούν "8.000 άτομα".

Πηγή: Newscode.gr

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+