Aλήθειες περί εποχικών πυροσβεστών

Αλήθειες για το πυροσβεστικό σώμα και τους εποχιακούς....Σε κανένα άλλο επάγγελμα, κανένας δεν είναι το προηγούμενο (ή το επόμενο ανάλογα)
Οκτάωρο επιφυλακή ,από το οκτάωρο που δουλεύει, χωρίς να πληρώνεται ούτε ένα ευρώ(είναι τα διπλά ημερομίσθια, να αναμένεις κοντά στο σπίτι σου ή στην υπηρεσία και να φεύγεις άμεσα).
Αντί αυτού το κράτος δίνει στους μόνιμους πυροσβέστες ένα δασικό επίδομα.
Οι μόνιμοι πυροσβέστες εκτός όλη την ευθύνη ,το σχεδιασμό των οχημάτων, αεροσκαφών, ελικοπτέρων, οχημάτων από ενίσχυση και άλλα ,κατά την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών και την επαγρύπνηση μετά τις πυρκαγιές, έχουν και τον ανεφοδιασμό και συντήρηση των όλων των οχημάτων και υλικών, καθώς και το ανακριτικό έργο πάντα μετά την πυρκαγιά για την εξακρίβωση των αιτιών και των εμπρησμών.
Τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν κάνουν οι εποχικοί πυροσβέστες, μόνο βοηθούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς .
Οι εποχικοί πυροσβέστες κανονικά βοηθάνε μόνο στην κατάσβεση δασικών πυρκαγιών. Αστικές και βιομηχανικές και οποιαδήποτε άλλες πυρκαγιές ,τροχαία ,πλημμύρες ,εγκλωβισμοί ανελκυστήρων , κοπές δέντρων, κάθε είδους διασώσεις ,και πολλά άλλα συμβάντα, πηγαίνουν μόνο οι μόνοι οι μόνιμοι πυροσβέστες.
Αυτά για όσους εποχικούς πυροσβέστες λένε στον κόσμο ότι κάνουν ακριβώς ότι κάνουν οι μόνιμοι και γιατί παίρνουν οι μόνιμοι το δασικό επίδομα ενώ αυτοί παίρνουν άλλα επιδόματα όπως το επίδομα γάλακτος.
Επίσης οι εποχιακοί δεν κάνουν ποτέ υπηρεσία νύχτα ,κάνουν λίγες υπηρεσίες ή καθόλου τις Κυριακές και αργίες(λες και δεν μπαίνουν τότε πυρκαγιές),καθώς και δεν τους καλούν ποτέ επιφυλακή πέρα του οκταώρου τους.
Το μόνο που κάνουν είναι παρατήρηση από τα πυροφυλάκια και κατάσβεση πάντα μαζί με τους μονίμους στις δασικές πυρκαγιές.
Οι μεγάλη πλειοψηφία από τους εποχιακούς δεν είναι το χειμώνα εθελοντές (τόσο αγαπάνε την πυροσβεστική) αλλά στο ταμείο ανεργίας.
Φυσικά και μπήκαν χωρίς ΑΣΕΠ, με εύκολα αγωνίσματα (όχι σαν τον μονίμων)που πολλοί είπαν ότι ήταν με μέσον, που πρέπει να δίνουν κάθε χρόνο άλλα δεν ξαναέδωσαν ποτέ, κυρίως λόγο συνδικαλισμού τους.
Πάνω από 1000 είναι απόφοιτοι δημοτικού ,πάρα πολλοί απόφοιτοι Γυμνασίου, έχουν Ι2,Ι3,στο στρατό απολυτήριο, άλλοι πολύ χαμηλού ύψους ή μεγάλης ηλικίας, και ορισμένοι με αρκετές αναφορές μέσα στο σώμα και προβλήματα υγείας που παρουσιάζονται μόνο κατά την υπηρεσία τους.
Όλοι αυτοί θέλουν να μπουν σε ένα ένστολο και μάχιμο σώμα μόνο και μόνο με προυπηρεσία.
Η προυπηρεσία αποκτιέται, αρκεί να έχεις προσόντα και θέληση για δουλειά, και δεν είναι σωστό να αποκλείσουν άτομα που αξίζουν να μπουν στο πυροσβεστικό σώμα.
Θα πρέπει να δώσει όλος ο κόσμος και να περάσουν οι καλύτεροι.
Εάν θέλουμε το πυροσβεστικό σώμα να πάει μπροστά πρέπει ή να μπει σε πανελλήνιες εξετάσεις ή να γίνουν εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ αξιοκρατικές και να προωθηθούν άτομα που έχουν τελειώσει τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και τα δύσκολα αθλήματα που χρειάζονται.
Σίγουρα θα βγουν κάποιοι να πουν ότι πήγαν σε συμβάντα και να διαψεύσουν τα παραπάνω αλλά έτσι λένε οι κανονισμοί και έτσι γίνεται στη συντριπτική πλειοψηφία (φτάνουν πια τα μεγάλα λόγια που λένε, σε όσους δεν γνωρίζουν τι γίνεται μέσα στο πυροσβεστικό σώμα).
Όλες οι σειρές πυροσβεστών από το 1996 έως το 2001 πέρασαν αξιοκρατικά γι αυτό και ο μεγάλος αριθμός πυροσβεστών με πτυχία.
Οι εθελοντές που έρχονται να βοηθήσουν όλο το χρόνο χωρίς κανένα όφελος ή για λίγα μόρια θα πρέπει να επιβραβευτούν .

ένας μόνιμος πυροσβέστης.

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+