Ιαπωνία: Ο αυτοκράτορας Ακιχίτο απευθύνθηκε στο έθνος και το κάλεσε να βοηθήσει στις κρίσιμες για τη χώρα στιγμές

Ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Ακιχίτο απευθύνθηκε σήμερα στον λαό του και είπε ότι προσεύχεται για την "ασφάλεια του περισσότερου κόσμου" σε ομιλία του που μεταδόθηκε από τη ιαπωνική τηλεόραση...
πέντε ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στις ιαπωνικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

"Από τη στιγμή εκείνη μέχρι τώρα όλο το έθνος συμμετέχει στις επιχειρήσεις διάσωσης", δήλωσε ο αυτοκράτορας σε μια εξαιρετικά σπάνια παρέμβασή του στις υποθέσεις της χώρας.

"Προσεύχομαι για το έργο των διασωστών, να σημειώσει ταχεία πρόοδο και η ζωή του κόσμου να βελτιωθεί", πρόσθεσε ο Ακιχίτο, στα πρώτα δημόσια σχόλιά του μετά την εθνική τραγωδία.

Ο αυτοκράτορας είπε ότι "ανησυχεί ιδιαίτερα" για την κατάσταση στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα καθώς τα προβλήματα στους αντιδραστήρες του ήταν απρόβλεπτα. Το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα υπέστη ζημιές από τον ισχυρότερο σεισμό που έχει καταγραφεί στη χώρα, και το φονικό τσουνάμι που προκάλεσαν το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.

Ο 77χρονος αυτοκράτορας εξέφρασε τη θλίψη του για "τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, ο οποίος αυξάνεται μέρα με τη μέρα και δεν είναι γνωστό πόσοι έχουν βρεί το θάνατο".

"Ο πληθυσμός εξαναγκάζεται να εγκαταλείπει τις εστίες του υπό συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες λόγω του κρύου, της έλλειψης νερού, της έλλειψης καυσίμων".

"Ελπίζω ειλικρινά ότι θα καταφέρουμε να εμποδίσουμε την επιδείνωση της κατάστασης χάρη στις προσπάθειες όλων όσων μετέχουν στις υπηρεσίες διάσωσης", τόνισε ο αυτοκράτορας Ακιχίτο καλώντας το λαό να βοηθήσει με στωικότητα στις κρίσιμες στιγμές για το έθνος.

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+