Συμμετοχή επιχειρήσεων σε έρευνα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Το Επιμελητήριο Καβάλας, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και άλλους εθνικούς φορείς στήριξης επιχειρήσεων, συμμετέχει στο πρόγραμμα “SME panels – Smart Business Dialogue – Hellas” το οποίο στοχεύει στη διαμόρφωση πολιτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση που...

 ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες των επιχειρήσεων.
Οι επιχειρήσεις καλούνται να συμμετέχουν στην τρέχουσα διαβούλευση που αφορά μηχανισμούς εναλλακτικής επίλυσης διαφορών (ΕΕΔ). Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει τη λειτουργία των μηχανισμών ΕΕΔ στα κράτη μέλη της Ε.Ε., έτσι ώστε να μάθει εάν οι επιχειρήσεις πιστεύουν ότι οι μηχανισμοί ΕΕΔ είναι αποτελεσματικοί στην επίλυση διαφορών με καταναλωτές.
Συμμετέχοντας σε αυτή την έρευνα διευκολύνεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κατανοήσει καλύτερα τις απόψεις των επιχειρήσεων όσον αφορά την εφαρμογή της διαδικασίας ΕΕΔ και να σχεδιάσει την μελλοντική της πολιτική με βάση τις ανάγκες των επιχειρήσεων.

Για περισσότερα σχετικά έγγραφα καθώς και χρήσιμη πληροφόρηση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν'απευθύνονται στο:http://ec.europa.eu/consumers/redress_cons/adr_en.htm. Ήδη, το σχετικό ερωτηματολόγιο διανέμεται σε επιχειρήσεις της Α.Μ.-Θ. και σχετική ενημέρωση θα υπάρξει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δ.σ. του Επιμελητηρίου Καβάλας την Τρίτη 29/3 (20:00).
Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη διαβούλευση, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Καβάλας και να συμπληρώσουν σχετικό ερωτηματολόγιο.
(Αρμόδιες: Σούζυ Μαυρομμάτη, Όλγα Καζιάνη 2510833964, εσωτ. 2, 5 – info@chamberofkavala.gr )

kavalanet.gr

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+