Ο Βενιζέλος… επιστρατεύεται “να σώσει την παρτίδα”

Μια επικοινωνία με βαρύνουσα πολιτική σημασία, που αναμένεται και να καθορίσει το μέλλον της Κυβέρνησης...
είχαν σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε πυρετώδεις επαφές και ζυμώσεις, για να διαμορφώσει το οριστικό πλάνο δράσης, βάσει του οποίου θα επιχειρήσει να βγάλει την Κυβέρνησή του από την κρίση την οποία περνάει, και να δώσει προοπτική νίκης στο ΠΑΣΟΚ, ενόψει των επόμενων εκλογών.

Ο ανασχηματισμός φαίνεται ότι θα είναι το πρώτο, αναγκαίο στάδιο από το οποίο καλείται να περάσει ο Γιώργος Παπανδρέου. Και ακόμη πιο… αναγκαία, κρίνεται η αντικατάσταση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο πόστο του Υπουργού Οικονομικών, όπου όλοι καταλαβαίνουν πλέον ότι δεν μπορεί να σταθεί πολιτικά, μετά την εσωκομματική αποδοκιμασία που εισέπραξε την προηγούμενη εβδομάδα, για το νομοσχέδιο για τα φρουτάκια.

Έτσι, ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να συζητήσει την προοπτική να αναλάβει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τα «κλειδιά» της οικονομίας, και να σηκώσει το βάρος της τελικής μάχης της Κυβέρνησης με το δημοσιονομικό έλλειμμα και το χρέος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που είναι σύμφωνα και με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το δημοφιλέστερο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, δεν θα ήταν αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, φαίνεται ωστόσο να το συνδέει άμεσα με μια θεσμική αλλαγή στην Κυβέρνηση: Να αναλάβει παράλληλα ο ίδιος τη θέση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, και παράλληλα να έχει την εποπτεία, επομένως και την ευθύνη, για το σύνολο της οικονομικής πολιτικής και των υπουργείων που έχουν σχέση με αυτήν.
http://www.statesmen.gr

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+