ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Απάντηση για τα καλάμια στη λίμνη

Παρά τη δυσκολία –λόγω πληθώρας ορθογραφικών λαθών, πράγμα απίστευτο για άνθρωπο της αυτοδιοίκησης, όπως αναφέρει ο ίδιος- διαβάσαμε με προσοχή το κείμενο που... αναρτήσατε για τη λίμνη των Ιωαννίνων και τα καλάμια.

Καταρχάς οφείλουμε να κάνουμε γνωστό ότι η σημερινή εικόνα της λίμνης, ουδεμία σχέση με αυτή που παρουσιάζουν οι φωτογραφίες. Τα καλάμια και συγκεντρώθηκαν και πετάχθηκαν.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε προ ημερών. Καλάμια που είχαν κοπεί για να μεταφερθούν σε άλλους χώρους, διασκορπίστηκαν από τον ισχυρό αέρα που έπνεε επί τρεις ημέρες στην περιοχή.

Από την επιφάνεια της λίμνης, συγκεντρώθηκαν ύστερα από τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου, με το ειδικό μηχάνημα που υπάρχει. Μεταφέρθηκαν στις ακτές και από κει έγινε η αποκομιδή τους σε κατάλληλους χώρους μακριά από τη λίμνη.

Σήμερα στην επιφάνεια της Παμβώτιδας υπάρχουν ελάχιστα μικρά τμήματα καλαμιών, για την συγκέντρωση των οποίων δεν έχει… εφευρεθεί ακόμη μηχάνημα.

Σαφώς και δεν χρειάζεται απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για την απομάκρυνσή τους…. Άλλωστε η άμεση κινητοποίηση Δήμου και Περιφέρειας το απέδειξαν στην πράξη. Ευχαριστούμε τον καλοπροαίρετο αναγνώστη από την Ξάνθη για τις παρατηρήσεις και τις επισημάνσεις του, αλλά διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας και για τις προθέσεις του και για τον χρόνο που βγήκαν οι φωτογραφίες, κι αυτό επειδή η σημερινή εικόνα της λίμνης απέχει πολύ από αυτή που απεικονίζουν.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+