Aυτή την Πέμπτη μαζί με τα «Επίκαιρα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ:
«ΕΝΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ» ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Πως οι ελληνορωσικές σχέσεις εξόργισαν τους αμερικανούς
Τα «Επίκαιρα» αποκαλύπτουν το τηλεγράφημα – ντοκουμέντο του τότε υφυπουργού Ενέργειας των ΗΠΑ και φιλότουρκου Μάθιου Μπράιζα προς τον Έλληνα πρέσβη στην...
 Ουάσινγκτον με το οποίο χαρακτηρίζει ολέθρια την ενέργεια του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και το ενεργειακό «άνοιγμα» της Ελλάδος προς την Ρωσία. Το άρθρο – αποκάλυψη συνοδεύεται από το βίο και την πολιτεία του φιλότουρκου Μάθιου Μπράιζα, καθώς και τις εξελίξεις που ακολούθησαν τις παρεμβάσεις του.

Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Τα «Επίκαιρα» αποκαλύπτουν όλο το σχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις, την αναδιάρθρωση του χρέους και τα νέα μέτρα. Επίσης, φέρνουν στο φως όλη την αλήθεια για το «δούναι και λαβείν» με τους δανειστές. Ποιες παγίδες κρύβει η τελευταία απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωζώνης, που χαρακτηρίστηκε από το οικονομικό επιτελείο ως «ανάσα» για την Ελλάδα.

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Την τραγική εικόνα που παρουσιάζεται στις σχέσεις Κράτους- πολιτών μέσα στη δίνη της κρίσης καταγράφει η Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη που αποκωδικοποιούν τα «Επίκαιρα». Αποτυπώνεται το κλίμα ανασφάλειας και πανικού που βιώνουν πολίτες και υπάλληλοι, αλλά και η απορρύθμιση φορέων και υπηρεσιών, λόγω των περικοπών. Απογοητευτική είναι η κατάσταση στα συστήματα Υγείας, Κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης.

«ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ» Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Πως η διαφημιστική αγορά πέρασε από τη «χρυσή εποχή» στο ντόμινο της κρίσης, με ραγδαία πτώση του τζίρου και παρενέργειες σε όλους τους εμπλεκόμενους. Πως οι παρενέργειες στον τηλεοπτικό και διαφημιστικό τομέα ανοίγουν το δρόμο εξόδου από την Ελλάδα στις μεγάλες πολυεθνικές;

«ΝΟΝΟΙ» ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ
Οι απόρρητες επιστολές που εμπλέκουν ποινικούς κρατούμενους με την τρομοκρατία. Πως έγιναν χρήσιμο «όπλο» για τους άνδρες της Δίωξης Εκβιαστών, προκειμένου να εξαρθρωθεί το κύκλωμα των «νονών» και ποια στοιχεία έφτασαν στην ΕΛ.ΑΣ. για πιθανή σύνδεση ποινικών και τρομοκρατικών οργανώσεων.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΟΡΝΟ
Πως η κρίση κάνει μιμητές της Τζούλιας εκατοντάδες νέους και νέες που βιώνουν την ανεργία και την επαγγελματική ανασφάλεια. Αποκαλυπτικές είναι οι εξομολογήσεις μίας πορνοστάρ και του πρωτοπόρου της ελληνικής βιομηχανίας πορνό.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ταράζει τα νερά, προτείνοντας τη συντομότερη λειτουργία του μόνιμου μηχανισμού στήριξης, ώστε να βγούμε από το Μνημόνιο μια ώρα αρχύτερα. Ως προς την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική διατυπώνει ενστάσεις, αλλά δικαιολογεί έως ένα βαθμό τον Γ. Παπακωνσταντίνου, δηλώνοντας αντίθετος με τη στάση πληρωμών, τη χρεοκοπία, την έξοδο από το ευρώ και τις «προτάσεις» όσων έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό για να τζογάρουν στη χρεοκοπία της χώρας.

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για την πολιτική του Μνημονίου, η οποία επιτείνει το φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων και της ύφεσης. Παράλληλα απορρίπτει κάθε πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζει τις εκλογές «καλοδεχούμενες» και σημειώνει ότι η αγωνία της κυβέρνησης για την πορεία των εσόδων οδηγεί στο ξεπούλημα και όχι στη σωστή διαχείριση της περιουσίας του Δημοσίου.

ΖΑΚ ΣΕΓΚΕΛΑ
Ο άνθρωπος των αθάνατων σλόγκαν, που την εποχή των «μεγάλων πολιτικών» έφτασε μέχρι την Ελλάδα, ανοίγει την καρδιά του στα «Επίκαιρα» και μιλά για τις επερχόμενες γαλλικές εκλογές, τη σχέση του με τον Μουαμάρ Καντάφι αλλά και τη γνωριμία του με τη Μελίνα Μερκούρη και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Άριστος γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, χαρακτηρίζει τους Έλληνες θαρραλέους που αγωνίζονται και απεργούν, κρίνει διόλου κολακευτικά τα όσα είπε ο Στρος-Καν στο περίφημο ντοκιμαντέρ, ενώ πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει, αλλά όχι μέσα από εξεγέρσεις.

ΝΙΚΟΣ ΨΑΡΡΑΣ
Ο δημοφιλής ηθοποιός, που εδώ και καιρό έχει αφήσει πίσω του την «ταμπέλα» του ζεν πρεμιέ, σημειώνει ότι τέχνη είναι να παίρνεις απλά καθημερινά πράγματα και να τους δίνεις άλλη διάσταση. Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, τονίζει πως κάποιοι μας έχουν σπείρει μεγάλο πανικό, θεωρεί τραγικό νέοι άνθρωποι, πτυχιούχοι να φεύγουν στο εξωτερικό και να δουλεύουν σε φάμπρικες, ενώ τελευταία δεν βλέπει τηλεόραση, καθώς εκτιμά ότι η κινδυνολογία συνιστά μια σύγχρονη μορφή τρομοκρατίας.
Την επικαιρότητα σχολιάζουν οι: Σταύρος Λυγερός, Νίκος Κοτζιάς, Γιώργος Αυτιάς, Ζέζα Ζήκου, Μιχάλης Ιγνατίου, Μενέλαος Γκίβαλος, Γιώργος Δελαστίκ, Ανδρέας Αθανασίου, Στρατής Λιαρέλλης, Γιάννης Τριάντης κ.ά.

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+