Προσοχή: Απάτη με «μαϊμού» - κληρονομιές!

Έχουμε ακούσει και έχουμε ακούσει για απάτες, αλλά αυτό είναι κάτι παραπάνω από σενάριο ταινία με τους κλέφτες να παίρνουν όσκαρ σεναρίου!
Στέλνουν ειδοποιητικό σε ανυποψίαστους κατοίκους, ότι έλαβαν μυθική κληρονομιά, από κάποιον ξεχασμένο θείο και τους αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Στην Πάτρα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον τρία περιστατικά, όπως διαβάζουμε στο dete.gr, όπου κάτοικοι έλαβαν επιστολή, παρόμοια και στις τρεις περιπτώσεις, στην οποία έλεγε ότι ο τάδε θείος / συγγενείς απεβίωσε και σας αφήνει 7.000.000 ευρώ κληρονομιά. Για να τα λάβετε πρέπει να βάλετε 20.000 ευρώ στον τάδε τραπεζικό λογαριασμό, καθώς υπάρχουν έξοδα, για να ανοίξει η διαθήκη και να φτάσουν τα ποσά σε σας. Μάλιστα, στην επιστολή αναφερόταν ότι το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει την υπόθεση διεκδικεί κάποιο μικρό ποσό.

Τα συγκεκριμένα θύματα ήταν πολύ τυχερά, γιατί απευθύνθηκαν σε δικηγόρο και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για απάτη, όμως δεν έχει γνωστό αν υπάρχουν και άλλοι που την «πάτησαν», για αυτό αν σας συμβεί κάτι παρόμοια μην αρχίσετε αμέσως να πανηγυρίζετε!

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+