Πέφτει η Μέρκελ στις δημοσκοπήσεις

Λίγες μέρες μετά την «ιστορική» ήττα του κόμματός της στη Βάδη-Βυρτεμβέργη
Πέφτουν κι΄αλλο τα ποσοστά της Ανγκελα Μέρκελ... λίγες μέρες μετά την «ιστορική» ήττα του κόμματός της στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και την κρίση που γνωρίζει ο κυβερνητικός εταίρος της, το κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών, που απέκτησε νέο αρχηγό μετά την αποχώρηση του Γκίντο Βεστερβέλε και την εκλογή του νυν υπουργού υγείας Φίλιπ Ρέσλερ στη θέση του. .

Δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa που διεξήχθη για λογαριασμό του περιοδικού Stern καταδεικνύει ότι η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU) της Ανγκελα Μέρκελ και το βαυαρικό αδελφό κόμμα της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) έχασαν τρεις ποσοστιαίες μονάδες, πέφτοντας στο 30%.

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες έχασαν δύο ποσοστιαίες μονάδες πέφτοντας στο 3%, δηλαδή κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή. Δύο μονάδες χάνουν και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), συγκεντρώνοντας ποσοστό 23%.

Αντίθετα, οι αντιπολιτευόμενοι Πράσινοι αύξησαν την δημοτικότητά τους στο ποσοστό-ρεκόρ 28%, κυρίως λόγω της θέσης κατά της χρήσης πυρηνικής ενέργειας.

Οι Πράσινοι θα ηγηθούν για πρώτη φορά κυβέρνησης σε ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας, μετά την ιστορικής σημασίας νίκη που κατέγραψαν στη Βάδη-Βυρτεμβέρβη. Στις ίδιες εκλογές το CDU έχασε για πρώτη φορά τα τελευταία 58 χρόνια.

tovima.gr

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+