Σε λίγο καιρό όλοι θα ψάχνουν λύσεις για να γλιτώσουν λίγο ρεύμα

Η εφευρετικότητα λένε προέρχεται από την ανάγκη. Και έχουν δίκιο. Στο παραπάνω video θα δείτε πως ένας φτωχός μηχανικός...
κατάφερε να λύσει το πρόβλημα του φωτισμού μιας αποθήκης του. Η κατασκευή του απλή και ταπεινή αλλά κάνει την δουλειά της όσο κρατάει ο Ήλιος! Έτσι ο μηχανικός μας με την βοήθεια του Ήλιου δίνει φως σε σημεία του σπιτιού που είναι σκοτεινά και αρκετοί γείτονες του μάλιστα τον μιμήθηκαν και έκαναν το ίδιο. Το πλεονέκτημα είναι πως δεν χρειάζεται ρεύμα καθώς η κατασκευή έχει την ίδια φωτεινότητα που έχει μια λάμπα των 50 watt και κρατάει σχεδόν για πάντα ( ο μηχανικός είχε τέτοιες κατασκευές για δύο χρόνια!).
Το μειονέκτημα είναι πως δεν λειτουργεί το βράδυ καθώς ο Ήλιος έχει δύσει και βοηθάει μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας φωτίζοντας σκοτεινά σημεία του σπιτιού. Μερικοί πρότειναν πως θα μπορούσε να μπει μέσα στο υγρό ένα διάλειμμα φωσφορούχο έτσι ώστε και το βράδυ να υπάρχει κάποιος φωτισμός αλλά είναι δύσκολο για ένα απλό νοικοκυριό να βρει ένα τέτοιο υλικό. Όπως και να έχει επειδή με την ΔΕΗ το θέμα έχει φτάσει στο απροχώρητο αρκετοί είναι αυτοί που θα καταφύγουν σε τέτοιες λύσεις χρησιμοποιώντας ρεύμα μόνο για τις βασικές συσκευές όπως ψυγείο , κλιματιστικά κτλπ.

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+