Θέλουμε αξιοκρατία στο Δήμο Αθηναίων! Ζητάμε ΑΣΕΠ εδώ & τώρα! Τέρμα στα βύσματα

Αξιότιμε Δήμαρχε,
Είμαι δημότισσα Αθηναίων και στις δημοτικές εκλογές έδειξα την προτίμησή μου στο πρόσωπό σας με την ελπίδα να αλλάξει ο Δήμος μου.
 Εδώ και 2 μήνες όμως δεν μπορώ να πω ότι βλέπω καμία αξιοσημείωτη αλλαγή. Πιο συγκεκριμένα, μας είχατε υποσχεθεί πως θα προσλαμβάνατε μέσω ΑΣΕΠ πλέον συμβασιούχους ορισμένου χρόνου & έργου και θα απομακρύνατε τους παράνομους συμβασιούχους που μπήκαν αναξιοκρατικά στο Δήμο μας. Ούτε όμως κάτι τέτοιο βλέπω μιας και όλοι οι παράνομοι συμβασιούχοι συνεχίζουν και εργάζονται κανονικά και με το ζόρι λόγω ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κάνει ενώ η εισήγηση του Αρείου Πάγου ήταν αρνητική! Ιδιαίτερα, υπάρχει προσωπικό καθαριότητας που ουδέποτε έχει βγει να καθαρίσει δρόμους ή να μαζέψει απορρίμματα από τους κάδους! Αντί αυτού, εργάζονται και καλά από τις 13.00-21.00 σε γραφεία του δήμου στην ιερά οδό και το πολύ πολύ να απασχολούνται 1-2 ωρίτσες ως εργάτες γενικών καθηκόντων ή να μαζεύουν καμία τσίχλα από τους δρόμους μας! Με τον τρόπο αυτό όμως κύριε δήμαρχε οι συμβασιούχοι δεν εργάζονται στο αντικείμενο που περιγράφεται στη σύμβασή τους αλλά και πληρώνονται άδικα μιας και εργάζονται πολύ λίγες ώρες έως και καθόλου!

Σας παρακαλώ θερμά λοιπόν κάντε έλεγχο σε όλες τις συμβάσεις καθαριότητας, βρείτε το προσωπικό αυτό που απασχολείτε και εφαρμόστε σ’ αυτό απασχολήσεις που ορίζονται από τις συμβάσεις τους. Δεν είναι δυνατόν να απασχολούνται ως ηλεκτρολόγοι ή ως υπάλληλοι γραφείου συμβασιούχοι που εργάζονται ως καθαριστές υποτίθεται! Επιτέλους δήμαρχε, ζητάμε ΑΣΕΠ εδώ και τώρα! ΑΣΕΠ ώστε όλοι εμείς με πτυχία και ξένες γλώσσες – ανεργία να έχουμε τη δυνατότητα να απασχοληθούμε έστω και για 8 μήνες στο δήμο της Αθήνας χωρίς βύσματα, κομματικές γνωριμίες και ρουσφέτια!

Ο δήμος Θεσσαλονίκης ήδη προχώρησε σε συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ απομακρύνοντας τους παλιούς συμβασιούχους που μπήκαν αναξιοκρατικά στο δήμο της Θεσσαλονίκης. Ας μιμηθούμε λοιπόν το παράδειγμά του κι ας εφαρμόσουμε επιτέλους τις αρχές της αξιοκρατίας & της διαφάνειας στο Δήμο της Αθήνας όσον αφορά τις προσλήψεις. ΑΣΕΠ εδώ και τώρα.-
Η αντιμετώπιση μιας 20ετίας παρανομιών & βυσματικών καταστάσεων σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση! Γι΄αυτό, απαιτείται θάρρος και τολμηρές πολιτικές που θα συγκρουστούν με τα συμφέροντα και θα «καθαρίσουν» επιτέλους το δήμο μας. Γι’ αυτό σας εκλέξαμε δήμαρχε! Τολμήστε και προχωρήστε μπροστά όσα εμπόδια κι αν βρείτε μπροστά σας! Οι συνδικαλιστές πρέπει να αρχίζουν να σας εκτιμούν λιγάκι παραπάνω και να σέβονται τις αποφάσεις σας! Ως πότε πια θα περιμένουμε την κάθαρση του Δήμου μας;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+