Τον κάνει... εννιάστερο ο Ζοτς!

Κανένα πρόβλημα δεν έχει ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να μείνει στον Παναθηναϊκό μέχρι να ξεπεράσει τα οκτώ τρόπαια της Ρεάλ Μαδρίτης!

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησαν για όλα σε εκπομπή της «Νοva» μετά την μεγάλη πρόκριση του Παναθηναϊκού στο Final 4 της Βαρκελώνης. Αναλυτικά:

Για το αν έχουν πέσει οι σφυγμοί από χθες το βράδυ: «Είναι φυσιολογικό να πέφτουν τώρα οι σφυγμοί, έπειτα από δέκα ημέρες πίεσης»

Για την σειρά με την Μπαρτσελόνα: «Για το συγκεκριμένο παιχνίδι θα μιλάνε χρόνια μετά. Επρόκειτο για δύο ομάδες που είχαν κατακτήσει τους τελευταίους δύο τίτλους»

Για τους παίκτες που ήρθαν: «Το είπα και χθες. Όντως δεν ήρθαν παίκτες βεληνεκούς των παικτών που έφυγαν. Βοήθησαν τον Παναθηναϊκό κι ο Παναθηναϊκούς αυτούς. Κατέκτησαν τίτλους. Φτάσαμε εδώ με την ομαδική δουλειά. Οι τελευταίες κουβέντες πριν από το πρώτο ματς στη Βαλένθια ήταν πως όντως έφυγαν καλοί παίκτες, αλλά πρέπει να δουλέψουμε και να αποδείξουμε σε όλους και στους ευατούς μας πως μπορούμε να πετύχουμε »

Για το αν οι παίκτες έχουν δώσει όλες τις δυνάμεις τους: «Δεν είμαστε όλη η ομάδα από την αρχή της χρονιάς. Ο Μάριτς επέστρεψε πριν από λίγο καιρό, δεν είναι στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων, πρέπει να δουλέψει και πιστεύουμε πως θα είναι σε καλύτερη κατάσταση. Πρέπει να δούμε πώς θα είμαστε όταν έρθει το Final Four. Το πρώτο που θέλουμε είναι να είμαστε υγιείς. Υπάρχουν παίκτες στην ομάδα που μπορούν να προσφέρουν περισσότερα»

Για το γεγονός πως ο Διαμαντίδης θα έπρεπε να τραβήξει μόνος όλο το βάρος: «Η απάντηση είναι ο τρόπους που αγωνιστήκαμε. Γνωρίζω πολύ καλά ποια είναι η ποιότητα της ομάδος, ποια τα πλεονεκτήματα, ποια τα μειονεκτήματα. Η προπόνηση είναι κάτι σημαντικό να εξελιχθούν οι παίκτες. Τα παιχνίδια τούς δίνουν την αυτοπεποίθηση. Μιλάμε για νέους παίκτες, με υψηλό κίνητρο. Θέλουν να αναδείξουν και να αναδειχθούν. Πρόκειται για... φρέσκο αίμα. Χρειαζόμαστε παίκτες που να γυαλίζει το μάτι τους. Να έχουν κίνητρο. Να θέλουν να δώσουν το 110% των δυνατοτήτων τους. Δεν έχουμε πετύχει κάτι ακόμα, δεν έχουμε κερδίσει κάποιο τρόπαιο»

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού στα Play offs της Euroleague: «Στη διάρκεια της σεζόν έχουμε παίξει αρκετά καλά, όχι μόνο στη σειρά με τη Μπαρτσελόνα. Μέσα στη σεζόν προσπαθούσαμε να δούμε ποιος ο καλύτερος τρόπος να τελειώνουμε φάσεις. Όσα ματς χάσαμε, θα μπορούσαμε να τα έχουμε κερδίσει. Γι' αυτό εργαζόμαστε στις προπονήσεις, για τις λεπτομέρειες. Κανείς δε μας υπερκίνησε, κανείς δεν είχε την κυριαρχία. Αυτό σου δίνει την αυτοπεποίθηση, συζητώντας το και στα αποδυτήρια»

Για το ματς με την Μπαρτσελόνα: «Πάντα προετοιμάζουμε το παιχνίδια μας μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Αν δεν αντιδράσεις στη διάρκεια, η προεοτιμασία από μόνη της δε μπορεί να σε βοηθήσει. Γι' αυτό το μπάσκετ είναι τόσο όμορφο, γιατί κάτι νέο μπορεί να βγει στη διάρκεια. Αν κάποιος έλεγε ότι δε θα παίξει ο Ντρου κι ο Διαμαντίδης δε θα υπάρχει στην επίθεση, θα ήταν δύσκολα. Ακόμη κι έτσι, όμως, υπήρχαν καλές προσαρμογές κι ήμασταν μπροστά στο σκορ. Βρίσκεις τρόπους να κερδίσεις»

Για τα δύο γρήγορα φάουλ του Διαμαντίδη: «Μετά το πρώτο ματς στη Βαρκελώνη είπαμε να μην ασχοληθούμε με τη διαιτησία, για να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Το πιο σημαντικό στο δεύτερο φάουλ ήταν να τον κάνω αλλαγή και να τον ηρεμήσω, γιατί υπήρχε χρόνος ακόμα. Ο Διαμαντίδης είναι από τους ευφυείς παίκτες κι ανθρώπους, στη συνέχεια έπαιξε εξαιρετικά χωρίς φάουλ, οπότε το πιο σημαντικό ήταν αυτό»

Για τον τραυματισμό του Νίκολας: «Μπορείς να κοιτάς τον τραυματία, να σε δουν οι παίκτες και να πουν ότι φοβήθηκες ή να ασχοληθείς με το παιχνίδι με αυτούς που έχεις, στέλνοντας και το μήνυμα πως αυτοί οι υπόλοιποι είναι εκείνοι που πρέπει να παίξουν»

Για τους χαμηλούς τόνους που κρατάει η ομάδα: «Οι παίκτες μας είναι πολύ συνειδητοποιημένοι, προσγειωμένοι. Ξέρουν τι σειρά ήταν αυτή. Αλλά ξέρουν και τι μας περιμένει σε Ελλάδα κι Ευρώπη. Είναι ομαδική επιτυχία. Όλοι θα αναφερθούν στον MVP Διαμαντίδη και στη άμυνα του Καλάθη. Αλλά όλοι βοήθησαν. Ο Βουγιούκας, ο Καϊμακόγλου όποτε χρειάστηκε ήταν παρών, ο Φώτσης ήταν συγκινητικός, Τσαρτσαρής έβαλε μεγάλα καλάθια. Ήταν ομαδική δουλειά»

Για το αν ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί: «Ίσως ο κόσμος ασχοληθεί με αυτό. Αλλά δεν γνωρίζω καμία ομάδα που να έχει πάει σε Final Four και να μην έχει δουλέψει για τον τίτλο. Σε έναν μήνα πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει. Οφείλουμε μέσω της Α1 και των προπονήσεων να ετοιμάσουμε την ομάδα. Την Κυριακή παίζουμε με τον Πανιώνιο, δε θα είναι εύκολα. Έπειτα μία τέτοια σειρά, θα είναι δύσκολα»

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος δήλωσε για τον ημιτελικό με την Σιένα:να ξεκαθαρίσω πως δεν έχουμε εικόνα από το Ολυμπιακός-Σιένα. Για τη Σιένα έχω εικόνα. Και μόνο το γεγονός πως διαχειρίστηκε μία ήττα 48 πόντων, έδειξε χαρακτήρα κι έκανε come back απέναντι στον Ολυμπιακό που είχε βλέψεις, μιλάει από μόνο του. Το γεγονός πως ο ΜακΚάλεμπ έπαιξε λίγο στο τέλος μας δείχνει πως έχουμε να κάνουμε με έναν δυνατό αντίπαλο. Έχουμε μπροστά μας δύο τελικούς και πρώτα πρέπει να πάρουμε τον πρώτο»

Για την σχέση του με τον Ομπράντοβιτς: «Οι φιλίες κι οι σχέσεις χτίζονται, δεν κερδίζονται από τη μία ημέρα στην άλλη. Είμαστε όντως δύο άτομα που ξέρουμε, ιδιαιτέρως εγώ, πως υπάρχει... στρατηγός και μετά είμαι εγώ. Όταν αντικαμβάνεσαι το ρόλο σου, είναι πιο εύκολο. Χαίρομαι που έχω... χώρο από τον κόουτς Ομπράντοβιτς στην προπόνηση. Το μεγαλείο του αυτό αναδεικνύει. Θα συζητήσει μαζί μας και στο τέλος θα πάρει την απόφαση»

Για το αν θα φτάσει ο Παναθηναϊκός τα τρόπαια της Ρεάλ (8) και θα είναι στον πάγκο, ο Ζοτς απάντησε: «Ελπίζω αυτή την εκπομπή να τη βλέπουν οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι. Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε τη Ρεάλ. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με το συμβόλαιό μου»

Για τον Πασκουάλ: «Κι εμείς αντιμετωπίσαμε προβλήματα. Ξέραμε ότι ο Πασκουάλ προετοίμασε καλά την ομάδα. Μας έβαλε προβληματισμούς που έπρεπε να απαντήσουμε. Είναι καλός προπονητής»

Για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού: «Δε μπόρεσα να δω τα ματς του Ολυμπιακού με τη Σιένα. Δεν έχω εικόνα τι έγινε. Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό πάρα πολύ. Χωρίς αμφιβολία θα έχουμε μεγάλα παιχνίδια και στον τελικό κυπέλλου και στους τελικούς της Α1. Πλέον ο Ολυμπιακός έχει περισσότερο χρόνο να προετοιμαστεί για την Α1, αφού δεν είναι στην Α1»

www.leoforos.gr

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+