«Σύντομα οι παραχωρήσεις γεωργικών εκτάσεων»

Περισσότερα από 17 χιλιάδες στρέμματα γης, τα οποία παρέμεναν στα αζήτητα εδώ και δεκαετίες, παραχωρούνται με ευνοϊκούς όρους σε αγροτοκτηνοτρόφους... σε ολόκληρη τη χώρα, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης.

Συγκεκριμένα, εξήγησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας ότι πρόκειται για «ξεχασμένες» δημόσιες εκτάσεις που εντοπίστηκαν από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, ύστερα από έρευνα και στόχος είναι να παραχωρηθούν προς αξιοποίηση.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μετά από δύο εβδομάδες το υπουργείο θα προβεί σε διακήρυξη - πρόσκληση, με την οποία θα κληθούν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, που διαθέτουν εκμεταλλεύσεις, όμορες με τις εκτάσεις αυτές, να τις αγοράσουν, στην αντικειμενική τους αξία, ή να τις νοικιάσουν, με συμβολικό τίμημα. Πρόκειται για 5.345 αγροτεμάχια, συνολικής έκτασης 17.145 στρεμμάτων, και οι ενδιαφερόμενοι αγρότες θα πρέπει απαραίτητα να είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και καλλιεργητές τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με τον ΟΣΔΕ.

«Θα παραχωρηθούν με αποκλειστικό σκοπό να δημιουργηθούν γεωργικές καλλιέργειες, ή εκτροφές ζώων της επιλογής τους, στο πλαίσιο των πολιτικών που προωθούμε, με το «καλάθι προϊόντων της περιφέρειας», τόνισε.

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+