Επαφές Al-Ahmad στην Κύπρο

Απογοήτευση για τη στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων και παράλληλα για την έλλειψη...

 προόδου στη διαδικασία των απευθείας συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού, εξαιτίας της άτεγκτης στάσης της τουρκικής πλευράς, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν.

Ο κ. Καρογιάν μιλούσε κατά τη συνάντησή του στη Βουλή με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Κίνησης Fatah στο Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο Azzam Al-Ahmad. Ο κ. Al-Ahmad πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, ως απεσταλμένος του Παλαιστίνιου Προέδρου Mahmoud Abbas.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενος στο Παλαιστινιακό πρόβλημα, ανέφερε ότι η Κύπρος στηρίζει τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου, κυρίαρχου, εδαφικά ενωμένου Παλαιστινιακού κράτους, σε αναγνωρισμένα σύνορα, δίπλα από το κράτος του Ισραήλ.

Ο κ. Καρογιάν, προστίθεται, ανέφερε ότι οι κυπριακές αντιπροσωπείες στηρίζουν πάντοτε με συνέπεια και σταθερότητα στα διεθνή βήματα, την εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ σχετικά με το Παλαιστινιακό και την κατίσχυση της διεθνούς νομιμότητας. Ευχαρίστησε επίσης την παλαιστινιακή πολιτική ηγεσία για τη στήριξη που προσφέρει στην Κύπρο στα πλαίσια του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης.

Ο κ. Al-Ahmad επαναβεβαίωσε από την πλευρά του τη σταθερή θέση της Παλαιστινιακής Αρχής υπέρ της επανένωσης της Κύπρου και του λαού της και υπέρ της εξεύρεσης οριστικής λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις.

Όπως αναφέρεται, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της πολιτικής ηγεσίας της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής προς την Κύπρο, για τη συνεπή στήριξη που προσφέρει στον παλαιστινιακό λαό, τόσο όσον αφορά στο εθνικό του ζήτημα, όσο και για τη φιλοξενία που προσφέρεται σε Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συμπληρώνεται, οι δύο πλευρές εξήραν τις παραδοσιακά στενές και φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες, όπως τόνισαν εδράζονται σε κοινές αρχές και αξίες. Επαναβεβαίωσαν επίσης την αλληλεγγύη μεταξύ των Κυβερνήσεων και των λαών Κύπρου και Παλαιστίνης.

Τον Παλαιστίνιο αξιωματούχο συνόδευε ο Γενικός Εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής στη Λευκωσία Walid Hassan, καταλήγει η ανακοίνωση.

Συνάντηση με υπουργό Εργασίας

Θέματα που αφορούν στους Παλαιστίνιους του Ιράκ που διαμένουν στην Κύπρο και ενημέρωση για την πολιτική που το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ακολουθεί στα πλαίσια της Στρατηγικής της Κυβέρνησης για ένταξη των νομίμων μεταναστών στην κυπριακή κοινωνία, συζήτησαν σήμερα η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Σωτηρούλα Χαραλάμπους με τον ειδικό απεσταλμένο του Προέδρου της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής, Azzam Al-Ahmad, Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Fatah και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος.

Ευχαριστώντας τον κ. Al-Ahmad για την πρωτοβουλία του Προέδρου της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής, Mahmoud Abbas, να αποστείλει ειδικό απεσταλμένο στην Κύπρο για συζήτηση των θεμάτων αυτών, η κ. Χαραλάμπους υπογράμμισε την έμφαση που το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων δίνει ως προς την ένταξη των νόμιμων μεταναστών στην αγορά εργασίας, αφού όπως σημείωσε, η ένταξη των ατόμων αυτών στην εργασία αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για την ένταξή τους στην κυπριακή κοινωνία.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι η Υπουργός Εργασίας επεσήμανε την ανάγκη όπως επιδεικνύεται σεβασμός από όλους προς τους νόμους και τους θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως οι πολιτικές που το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ακολουθεί εδράζονται στη βάση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας του κάθε πολίτη.

Από την πλευρά του, ο κ. Al-Ahmad ευχαρίστησε την Υπουργό για τη στήριξη που η Κυπριακή Δημοκρατία προσφέρει προς τους Παλαιστινίους, ενώ ενέταξε την παρουσία του στην Κύπρο σε σειρά επαφών που πραγματοποιεί για συζήτηση ζητημάτων που αφορούν στους Παλαιστινίους, υπογραμμίζοντας παράλληλα, την ετοιμότητα της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής για συνεργασία.

Τον Παλαιστίνιο αξιωματούχο συνόδευσε ο Πρέσβης της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής στην Κύπρο, δρ. Walib Hasan.

Συνάντηση με τον κ. Al-Ahmad είχε και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης

politis-news.com

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+