Ο Καιρός για την Πέμπτη 7 Απριλίου

Απο την αρχή της ημέρας θα επικρατήσουν νεφώσεις σε περιοχές της Χαλκιδικής, της κεντρικής και ανατολικής Θεσσαλίας, της... κεντρικής Στερεάς και της Εύβοιας, της κεντρικής και ανατολικής Πελοποννήσου, της Κρήτης αλλά και των νησιών του νότιο-ανατολικού Αιγαίου, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχοπτώσεων στις προαναφερθήσες περιοχές και λίγο πιο έντονων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά και στα ανατολικά τμήματα της Κρήτης. Με το πέρασμα της ώρας και μετά το μεσημέρι, ο καιρός θα βελτιωθέι αισθητά και έτσι τα φαινόμενα των τοπικών βροχοπτώσεων θα περιοριστούν μόνο στα πολύ νοτιο-ανατολικά τμήματα του Αιγαίου. Στις υπόλοιπες περιοχές ο ουρανός θα είναι απο νωρίς ανοιχτός, αλλά και σε αυτές που αρχικά θα επικρατήσουν νεφώσεις, γρήγορα και εκεί θα διαλυθούν και θα επικρατήσουν ανοιξιάτικες συνθήκες. Μέχρι το βράδυ θα ανοίξει ο ουρανός σε όλη την χώρα, εκτός απο την Κρήτη οπου εκεί θα υπάρχουν νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες.

Η θερμοκρασία στην Βόρεια Ελλάδα θα φτάσει τους 20-21 βαθμούς κελσίου, στα Δυτικά τους 21 βαθμούς, στα Κεντρικά τους 20 με εξαίρεση την Αττική οπου η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 17-18 βαθμούς και στα Νότια τους 18-19 βαθμούς αντίστοιχα. Είναι όπως φαίνεται λοιπόν απο τις λιγοστές φορές οπου στην Βόρεια Ελλάδα θα σημειωθούν μεγαλύτερες θερμοκρασίες απο τα Νότια τμήματα της επικράτειας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν απο Βορειο-Δυτικές διευθύνσεις εντάσεως 3-5 και τοπικά στις θαλάσσιες περιοχές της Ζακύνθου και της Βόρειας Κέρκυρας τα 6 μποφόρ, ενω στο Αιγαίο απο Βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 6-8 και τοπικά 9 μποφόρ (το πρωί στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο), με τάση εξασθένησης στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ (στα Κεντρικά και Νότια τμήματα του Αιγαίου απο το βράδυ).

Με εκτίμηση,

Καλλιάνος Ιωάννης
Μαθηματικός - Μετεωρολόγος Παρ. Ε.Μ.Υ
MSc Industrial Mathematics - Εφαρμ. Μαθηματικά
MSc Telecommunications - Τηλεπικοινωνίες
Προσωπικό blog : www.kairos1.blogspot.com

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+