Επειδή όταν οι νηστικοί εκπέμπουν S.O.S. οι χορτάτοι ρεύονται

Εδώ και μήνες, για να μην πω χρόνια βιώνουμε μεσοπολεμικές καταστάσεις, στην Ελλάδα του σήμερα. Δεν ακούς πλέον σχεδόν κανένα... να πει πως είναι καλά, να χαμογελάει και να είναι ευτυχισμένος. Όλοι τα βγάζουμε πέρα δύσκολα με την ψυχή στο στόμα μη γνωρίζοντας τι μας περιμένει αύριο.

Μερικοί κάνουν περικοπές, κόβουν τα ταξίδια, άλλοι κόβουν από την ενδυμασία και τον καλλωπισμό. Μερικοί έχουν τους μπαχτσέδες τους που ευτυχώς ακόμα και μέχρι το 2017 αν δεν ψοφήσουμε από την πείνα θα είναι νόμιμοι. Άλλοι, ήδη έχουν μεταναστεύσει.

Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη τόσο σε Πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Άλλοι δεν έχουν πληρώσει το (τεβε) μερικοί είναι πίσω στα νοίκια, επιταγές ακάλυπτες, λογαριασμοί απλήρωτοι, κάρτες υπερχρεωμένες, πετσοκομμένοι μισθοί και συντάξεις κ.ο.κ.
Μερικοί άνθρωποι ξύπνησαν έστω και αργά και άρχισαν να καταλαβαίνουν για το τι πραγματικά συμβαίνει. Άλλοι ακόμα πιστεύουν ότι θα γίνουμε η Δανία του Νότου.
Μερικοί επιλέγουν να μην εκδηλώσουν τα συναισθήματά τους μη τυχόν και τους πέσει το γόητρο, η γιατί νοιώθουν ντροπή.
Όμως όπως και να το κάνεις ρε αδερφέ, άνθρωποι είμαστε και η ζωή ώρες ώρες μας παίζει άσχημα παιχνίδια και δεν ξέρεις πώς να το αντιμετωπίσεις.
Καμιά φορά πίνεις και κανά ρακί τα λες στον φίλο σου και σου φεύγει αυτό το βάρος για λίγο. Αλλά όταν ξυπνήσεις το πρωί το πρόβλημα είναι εκεί, ξυπνάει με το ίδιο ξυπνητήρι που ξυπνάς και εσύ.
Γιατί λοιπόν, αντί να πνιγόμαστε μέσα σε αυτή την πραγματικά μανιασμένη θάλασσα να μην την γυρίσουμε εναντίον της μηχανής που την δημιούργησε;

Τι θα γινόντανε αν όλοι μαζί μονιασμένοι μπορούσαμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας; Πως θα ήταν η αγορά αν ο εμπορικός σύλλογος δεν παρέμενε μονίμως αδρανής;
Όταν οι καταστηματάρχες και γενικά ο εμπορικός κόσμος του τόπου μας ήταν μονιασμένοι για το κοινό όφελος; (Τι λέω έ;;;)
Θέλω να πιστεύω πως τα πράγματα θα ήταν σαφώς καλύτερα.
Μήπως αν όλοι εμείς κινούμασταν ομαδικά σε τοπικό επίπεδο και με την βοήθεια ενός έμπειρου δικηγόρου και γνώστη του νόμου στα θέματα που μας αφορούν να μπορούσαμε να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, προς όφελος μας;
Συμπολίτες, ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολος, αυτό δεν χρειάζεται άλλωστε προφήτη για να μας κάνει την προφητεία.
Όμως όλοι εμείς πρέπει να καταλάβουμε πως πρέπει να κινηθούμε ομαδικά για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε.
Σύντομα πρέπει να γίνει συνέλευση του εμπορικού συλλόγου για μια κοινή προσπάθεια προς όφελος του τόπου.
Σύντομα πρέπει να καταλάβουμε πως υφίσταται μεγάλη ανάγκη για κάλεσμα λαϊκής συνέλευσης και σοβαρής προσπάθειας για το Πλωμάρι που πλέον σβήνει με γοργούς ρυθμούς.
Το καλοκαίρι που πέρασε άφησε τις χειρότερες εντυπώσεις όλων των εποχών στους ξένους αλλά και στους ομογενείς τουρίστες που ήρθαν από πολλά μέρη του κόσμου.
Δεν στρέφομαι ενάντια σε κανέναν, ούτε προσωπικά ούτε κομματικά. Ούτε και κριτική θέλω να κάνω.
Αλλά πρέπει να του έχουν κάνει λοβοτομή στον εγκέφαλο αν κάποιος από μας πιστεύει ότι ζούμε ημέρες ανάπτυξης.
Πρέπει επιτέλους να μάθουμε να κινούμαστε σαν σύνολο και όχι σαν μεμονωμένα άτομα απέναντι στην τρομερή (μηχανή της ανάπτυξης) που τα τελευταία χρόνια βιώνουμε.

Χρησιμοποιήστε αυτήν την ιστοσελίδα η όποια άλλη σελίδα θέλετε για να μεταδώσετε νέα που αφορούν όλους μας.
Ότι γνωρίζεται διαδώστε το, μιας και οι σκέψεις τοπικής εφημερίδας δε βρήκε ακόμα πρόσφορο έδαφος.
Εδώ παρακάτω βάζω κάποια Link που μου έστειλαν κάποιοι συμπολίτες μας. Ίσως να ενδιαφέρει κάποιους από εμάς που βιώνουν ήδη το πρόβλημα.
Πρόκειται για ανθρώπους που μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα χρέη τους, να επιβιώσουν αυτοί οι οικογένειές τους και οι επιχειρήσεις τους.
Α) Το κίνημα των δανειοληπτών τώρα δικαιώνεται
www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=303345

Β) Φιλικός διακανονισμός για ενοίκια οικιών και καταστημάτων
www.laikoyra.gr/?p=31304

Γ) Από το ETHNOS.GR
www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63073078

Δ) Μείωση Ενοικίου και με δικαστική απόφαση
www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=10&artid=91191

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3869 Ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και άλλες διατάξεις
www.taxheaven.gr/laws/law/index/law/233

Νομικός τώρα δεν είμαι, αν σας ενδιαφέρει ρωτήστε ένα δικηγόρο για το πώς μπορείτε να κινήσετε όλη αυτήν την επίπονη διαδικασία.

Ελπίζω πάντως να βοήθησα κάποιον που το είχε ανάγκη μιας και συζητήσεις τέτοιου είδους πλανιούνται αρκετά στον αέρα τελευταία.
Ελπίζω η μελλοντική προσπάθεια για ομόνοια και ανάπτυξη να βρει πρόσφορο έδαφος στη σκέψη όλων των Πλωμαριτών καταστηματαρχών και πολιτών.
Γιατί αν όχι, σύντομα Πλωμάρι γιοκ.
Άντε και κουράγιο Έλληνες.



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+