Η πρώτη φωτογράφηση της Marilyn Monroe!

Μερικές πολύ σπάνιες φωτογραφίες της Marilyn Monroe ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, εξαιτίας … οικονομικών χρεών!Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο φωτογράφος Joseph Jasgur που είχε απαθανατίσει το 1946 την Marilyn στα πρώτα της βήματα στο μόντελινγκ, αναγκάστηκε να πουλήσει αυτά τα μοναδικά φωτογραφικά στιγμιότυπα μαζί με τ΄αρνητικά τους, ώστε ναξεπληρώσει τις οφειλές του.

Πρόκειται για φωτογραφίες της Monroe σε πολύ νεαρή ηλικία. Η σεξοβόμβα του Hollywood τότε λεγόταν ακόμα Norma Jeane Dougherty- το κανονικό της όνομα-,και όπως θα παρατηρήσετε και στις φωτογραφίες, ήταν ακόμα καστανή και πολύ αδύνατη.

Φορώντας μαγιό αλλά και ρούχα, με νεανικό αέρα και χάρη, η νεαρή τότε Marilyn έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τα φώτα και τη λάμψη, έχοντας έναν αέρα νιότης και αισιοδοξίας στο βλέμμα της.

Ο φωτογράφος που είχε την τιμή να την απαθανατίσει στην αρχή της καριέρας της, αποκαλύπτει πως οι εν λόγω φωτογραφίες δεν έχουν διανεμηθεί ευρέως, ενώ η συλλογή βρίσκεται κλειδωμένη εξαιτίας δικαστικών διαμαχών, εδώ και περίπου δυο δεκαετίες.

Ωστόσο σύμφωνα με απόφαση του δικαστή, θα βγουν σε δημοπρασία,και όσοι τυχεροί… προσέλθετε να τις αγοράσετε!

O ίδιος πάντως τις προμοτάρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σημειώνοντας πως «είναι σπάνιες, και πολύ δύσκολο να εκτιμήσει κανείς την αξία τους, όχι μόνο για τον συλλέκτη, αλλά και γι΄αυτόν που τελικά θ´ αποκτήσει τόσο τις ίδιες όσο και τα πνευματικά τους δικαιώματα, δίνοντας του τη δυνατότητα να τις πουλήσει αλλά και να τις διανείμει μαζικά».

Και καταλήγει σημειώνοντας πως οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι «οι πλέον αντιπροσωπευτικές της Marilyn αφού προέρχονται από τα παρθενικά της βήματα».





Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+