H κρίση χρέους στην Ελλάδα βαραίνει πάνω στη διαμόρφωση τιμής του άμεσης παράδοσης βαρελιού αργού πετρελαίου, επισήμανε ο αναλυτής Σμιθ

Αμέσως μετά από μιά συνεδρίαση, (Τετάρτη), στη διάρκεια της οποίας υποχώρησαν πολύ αισθητά, αντίθετα σήμερα στη Νέα Υόρκη οι τιμές άμεσης... παράδοσης του βαρελιού του αργού πετρελαίου ανέκαμψαν, εν μέσω ανησυχιών που τροφοδοτεί η κρίση χρέους στην Ελλάδα, όπως επισήμανε αναλυτής της αγοράς.

Ετσι, το βαρέλι 159 λίτρων του 'ελαφρού' αργού πετρελαίου άμεση παράδοση αποτιμήθηκε σήμερα 94,95 δολάρια, μη υπερκαλύπτοντας όμως τη χθεσινή απώλεια τιμής, που ξεπέρασε τα 4 δολάρια ΗΠΑ, σημαίνοντας την πρόσκαιρη υποχώρηση στο επίπεδο τιμής του προϊόντος φέτος το Φεβρουάριο.

"Το ευρώ συνδιαμορφώνει την τιμή, λόγω της μεταβλητής του ισοτιμίας με το αμερικανικό δολάριο (σ.σ.:για δεύτερη κατά σειράν μέρα το δολάριο ανατιμάται έναντι του ευρώ), ενώ --μεσοπρόθεσμα-- η τιμή του προϊόντος μπορεί να έχει δραματικές επιπτώσεις πάνω σε όλη την ευρωπαϊκή οικονομία", σχολίασε ο αναλυτής Ματ Σμιθ του οίκου επενδύσεων 'Summit Energy'. "Οι αβεβαιότητες, από την κρίση χρέους στην Ελλάδα, βαραίνουν πάνω στην τωρινή διαμόρφωση της τιμής, όμως άλλοι παράγοντες, που συνυπολογίζει η αγορά (σ.σ.:θετικοί δείκτες γιά την οικονομική ζωή στις ΗΠΑ), έχουν σταθεροποιητικό αποτέλεσμα για τη διαμόρφωση της τρέχουσας τιμής", επισήμανε ο ίδιος.

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+