Απολύθηκε η Carol Bartz από τη Yahoo!

Πριν από λίγες ώρες, το Διοικητικό Συμβούλιο της Yahoo έδειξε την πόρτα της εξόδου στη μέχρι σήμερα "σιδηρά κυρία" Carol Bartz.
Το συμβούλιο διόρισε προσωρινό CEO τον οικονομικό διευθυντή Tim Morse, μέχρι να βρεθεί ο μόνιμος αντικαταστάτης της Bartz.

Η ίδια η Bartz επιβεβαίωσε την είδηση μέσω ενός μηνύματος που έστειλε σε στελέχη της εταιρείας: "Με λύπη μου σας ανακοινώνω ότι ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου με ενημέρωσε από τηλεφώνου για την απόλυσή μου. Ήταν χαρά μου που δούλεψα μαζί σας και σας εύχομαι ό,τι καλύτερο από εδώ και μπρος", ανέφερε στο μήνυμά της η Bartz.

Η θητεία της Bartz στην ηγεσία της Yahoo διήρκεσε κάτι λιγότερο από τρία χρόνια. Στο διάστημα αυτό, η εταιρεία δεν κατάφερε να αναστρέψει την πτωτική πορεία των τελευταίων ετών και το μόνο μεγάλο highlight ήταν η συμφωνία με τη Microsoft στον τομέα της αναζήτησης και των διαφημίσεων. Πέρα από τις επιδόσεις της σε διοικητικό επίπεδο, η Bartz ήταν συχνά στο επίκεντρο της ειδησεογραφίας λόγω του εκρηκτικού ταμπεραμέντου της. Δε δίστασε, μάλιστα, να πει στον Michael Arrington του TechCrunch "να πάει να γ.....", όταν αυτός της άσκησε κριτική για την πορεία της εταιρείας.

Η Yahoo έχει ήδη συστήσει μια επιτροπή αποτελούμενη από υψηλόβαθμα στελέχη, η οποία θα αναζητήσει τον επόμενο CEO.



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+