ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο "Έλεος με την φρενίτιδα των νέων για το εξωτερικό..."

Επειδή έχω ζήσει κάποιους μήνες στο εξωτερικό και από αυτά που λες μάλλον δεν έχεις ιδέα,δε θα προσπαθήσω καν να αποδείξω ότι έχεις άδικο.
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/09/blog-post_7758.html)
Αλλά αν δε σχολιάσω μερικά πράγματα,θα σκάσω!!! "Στην παιδεια...Εσυ φταις που πας και βαφεις τους τοιχους ..."
Ναι,αυτός που παει και βάφει τους τοίχους φταίει που ξεκίνησε η χρονιά και τα παιδιά δεν έχουν βιβλία.
Και όσο για τη σπόντα ότι όσοι πήγαν να δουλέψουν στη Γερμανία γύρισαν με καρκίνο...ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!
Τι είδους επιχείρημα είναι αυτό? Ελα,πες την αλήθεια...σε ποιο υπουργείο δουλεύεις???
Ο αδερφός του πατέρα μου ζει στη Φρανκφούρτη.
Θες να σου αναλύσω τι έχει κάνει στη ζωή του μέχρι τώρα ο γιος του που είναι 26 χρονών και να μου πεις τι έχεις κάνει κι εσυ στην Ελλαδίτσα?
Α,ξέχασα να αναφέρω ότι όλοι είναι υγιέστατοι.
Κάτσε να παλεύεις εσύ εδώ για 700 ευρώ όταν π.χ. στη Σουηδία το επίδομα ανεργίας ξεκινάει με 1.000 ευρώ το μήνα.

Αναγνώστρια

------------------

Αγαπητέ 24χρονε αναγνώστη, όταν φτάσεις στα 33 σου και με 13 χρόνια προυπηρεσία φτάνεις να είσαι άνεργος για 2 χρόνια, με οικογένεια και 2 παιδιά, και αφού θα έχεις ψάξει όοολη την αγορά για δουλειά και δε θα βρίσκεις απολύτως τίποτα, όχι μόνο στον δικό σου κλάδο, αλλά ούτε σε κανέναν άλλο κλάδο, τότε έλα να μου ξαναπεις όλα αυτά τα ωραία που αράδιασες και που τα ξέρουμε στο πετσί μας, γιατί μένουμε στην Ελλάδα και τα βιώνουμε καθημερινά. Επίσης, η γυναίκα μου με 2 πτυχία και αυτή άνεργη. Στο τέλος τι θα τρώμε? Πέτρες? Αν από την άλλη έχεις εσύ κανένα χωραφάκι να μας δώσεις να καλλιεργούμε να βγάζουμε τα προς το ζην, καλώς! Επίσης για σπίτι ούτε λόγος, μένουμε με τους γονείς μας, που λεφτά για ενοίκια.... Δεν ξέρω αν σπουδάζεις ακόμα και είσαι τόσο αισιόδοξος και σου φαίνονται όλα τόσο εύκολα, ή αν έχεις στρωμένη δουλειά, πάντως από τα λεγόμενά σου είναι ολοφάνερο ότι δεν έχεις ζοριστεί, ούτε αισθάνεσαι την ευθύνη κάποιας άλλης ζωής (τα παιδιά σου ας πούμε που θενε να φάνε και να ντυθούν κτλ) αλλιώς η σκέψη σου θα ήταν πολύ πiο πλατιά. Σου εύχομαι πραγματικά, να μην φτάσεις ποτέ σε αυτό το σημείο απελπισίας και να νιώθεις άχρηστος και να έχεις πιάσει πάτο στην πιο παραγωγική σου ηλικία. Πολλές φορές η ανάγκη μας σπρώχνει να κάνουμε πράγματα που μας πονάνε, όπως το να φύγουμε έξω, δεν τα κάνουμε επειδή θέλουμε να παραθερίσουμε, ή να ακούμε τους Γερμανούς να μας ειρωνεύονται. Σκέψου καλύτερα την επόμενη φορά, πριν αποφασίσεις να θίξεις κάποιες ομάδες ανθρώπων.

Αναγνώστης

-----------------

Δηλαδή εσύ νομίζεις οτι αν κάτσουν οι νέοι να δουλέψουν εδώ θα γίνει η χώρα καλύτερη ? Πως θα γίνει δηλαδή καλύτερη ? Τελείως λάθος όσοι το νομίζουν αυτό. Ο καθένας οτι ανατροφή πάρει από τους γονείς του την πήρε. Που ψάχνεις τώρα εσύ να βρείς λύσεις να μην πετάει ο άλλος σκουπίδια και να μην δέχεται να δουλεύει ανασφάλιστος..... όταν τους ψηφίζανε από το 74 και τους ίδιους θα ψηφίζουν όπως θα δείς από τις επόμενες εκλογές. Τι να πάει και να κάνει ο νέος αφού το κράτος είναι διεφθαρμένο και δεν έχει μηχανισμούς εντοπισμού και αντιμετώπισης της ανασφάλιστης εργασίας... μετά ο άλλος φταίει που ψάχνει μια δουλειά για να τα βγάλει πέρα και θα πρέπει να τα βάλει και με το τέρας της διαφθοράς.

Τζάμπα γκρινιάζετε. Η Ελλάδα δεν θα πάει μπροστά ποτέ. Όσο και να προσπαθείς να αλλάξεις ένα ατόμο δεν αλλάζει. Οτι ανατροφή τρόπους και ιδεολογία πήρε από τους γονείς τους κάποιος την πήρε. Θα πάω τώρα εγώ να πώ στον παππού και στην γιαγιά μην ψηφίζετε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Καλύτερα να φύγεις στο εξωτερικό και να τελειώνουμε. Φαίνεται οτι ορισμένοι δεν μπορούν να το καταλάβουν και συνεχίζουν να νομίζουν οτι με το κάτσεις εδώ και να σκύψεις το κεφάλι δουλεύοντας θα πάει η χώρα μπροστά......

Αναγνώστης



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+