Γιάννης Κωστάκης: Από το Όσκαρ... ατυχίας, στο Λονδίνο για μετάλλια

από το Γραφείο Τύπου

Αν το Όσκαρ… ατυχίας είχε ονοματεπώνυμο, τότε ο Γιάννης Κωστάκης θα ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτησή του. Το σοβαρό ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κολύμβησης αθλητών με αναπηρία που φιλοξενήθηκε τον Ιούλιο στο Βερολίνο, έδωσε τροφή για σενάρια, με τα χειρότερα εξ αυτών να έκαναν λόγο για το τέλος μιας λαμπρής καριέρας. Όμως ο Γιάννης Κωστάκης φρόντισε να τα διαψεύσει όλα. Αφού υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις στη Γερμανία, ώστε να αποκατασταθούν τα κατάγματα στα πόδια, επέστρεψε στην Ελλάδα όπου με τη βοήθεια των θεραπόντων ιατρών και φυσιοθεραπευτών στο κέντρο αποκατάστασης «Ανάπλαση», δείχνει μέρα με τη μέρα να βρίσκει ξανά τον καλό του εαυτό, εντός και εκτός νερού. Η θέλησή του για επιστροφή στις πισίνες ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2012, είναι τόσο μεγάλη, που σε καθημερινή βάση γυμνάζεται στη θάλασσα για 2 έως 3 ώρες, ώστε με το άνοιγμα του ΟΑΚΑ να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση.

«Περιμένω την ημέρα που θα μπω και πάλι στην πισίνα. Έχω αφήσει πίσω μου, όλα όσα συνέβησαν στο Βερολίνο και πλέον συγκεντρώνομαι για το μεγάλο μου στόχο: τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου», είπε αρχικά ο Γιάννης Κωστάκης, ο οποίος στη γερμανική πρωτεύουσα «πρόλαβε» να πανηγυρίσει την κατάκτηση δύο μεταλλίων.

«Σίγουρα ήταν μια πολύ άτυχη στιγμή. Ήταν προγραμματισμένο να λάβω μέρος σε ακόμη δύο αγωνίσματα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όμως με πρόλαβε το ατύχημα. Ακόμη και έτσι, κατάφερα με τις επιδόσεις που σημείωσα να πιάσω τα όρια για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, ενώ βρίσκομαι και αρκετά ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη. Αυτό με δυναμώνει αλλά και με πεισμώνει ακόμη περισσότερο στην προσπάθεια που κάνω για να επανέλθω στις πισίνες στην ίδια ή και καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από αυτή στην οποία ήμουν πριν το ατύχημα», συμπλήρωσε ο Κωστάκης.

Ο Παραολυμπιονίκης της Αθήνας μιλάει για την περιπέτειά του, για τη βοήθεια που είχε στη Γερμανία, το κέντρο αποκατάστασης στο οποίο παρακολουθεί ειδική αγωγή με φυσιοθεραπείες, ενώ αναφέρεται και στη βοήθεια που είχε τόσο από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, όσο και από το Υφυπουργείο Υγείας.

«Η αλήθεια είναι ότι μέσα στην ατυχία μου στάθηκα και τυχερός, αφού το ατύχημα συνέβη σε μια χώρα προηγμένη στον τομέα αποκατάστασης τόσο σοβαρών τραυματισμών, ενώ με την επιστροφή μου στην Αθήνα, έλαβα από την `Ανάπλαση` το καλύτερο δυνατό πρόγραμμα εντατικών φυσιοθεραπειών. Κι αν οι εγχειρήσεις στη Γερμανία ήταν ιδιαίτερα σημαντικές, φανταστείτε πόσο σημαντικό είναι το δεύτερο κομμάτι για έναν άνθρωπο με κινητικά προβλήματα. Στο συγκεκριμένο κέντρο αποκατάστασης γίνεται τόσο καλή δουλειά, που πλέον αναρρώνω γρηγορότερα απ` ότι είχαν προβλέψει οι Γερμανοί γιατροί. Αυτό τα λέει όλα», είπε ο Γιάννης Κωστάκης, ο οποίος ευχαρίστησε την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, το Υφυπουργείο Υγείας αλλά και την ασφαλιστική εταιρεία ALLIANZ που στάθηκαν δίπλα του στις δύσκολες στιγμές που πέρασε στη Γερμανία.

«Η ΕΑΟΜ ΑμεΑ και ο πρόεδρός της, Γιώργος Φουντουλάκης, ήταν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή, ενώ είχα τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Υφυπουργό Υγείας, Χρήστο Αηδόνη, τον οποίο ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που έδειξε για την κατάσταση της υγείας μου. Θέλω όμως να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την εταιρεία ασφαλειών ALLIANZ, γιατί φρόντισε για λεπτομέρειες τις οποίες κανείς δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Από τον τραυματισμό μου, έως το χειρουργείο αλλά και την επιστροφή μου στην Ελλάδα. Όπως και τους εθελοντές της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας στο Βερολίνο, που με βοήθησαν με το θέμα τη γλώσσας αλλά και άλλες σημαντικές λεπτομέρειες. Ευχαριστώ όλους όσοι ενδιαφέρθηκαν για μένα, σε μια τόσο δύσκολη στιγμή», συνέχισε ο Γιάννης Κωστάκης.

Σχετικά με την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται είπε ότι γυμνάζεται καθημερινά στη θάλασσα επί 2-3 ώρες, ενώ «περιμένω να δω το πρόγραμμα και τις διαδρομές που θα μας δοθούν στο ΟΑΚΑ για να πραγματοποιήσουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία ενόψει Παραολυμπιακών Αγώνων. Θέλω στο Λονδίνο να βρίσκομαι στο βάθρο των νικητών όπως το 2004 στην Αθήνα. Και πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω, αν είμαι υγιής και αν μπορώ να γυμναστώ όπως πρέπει. Γιατί είναι γνωστό, ότι τόσο εγώ όσο και οι συναθλητές μου αντιμετωπίζουμε προβλήματα με το θέμα των αδειών από τις εργασίες μας, γεγονός που δε μας επιτρέπει να προπονούμαστε όσο απαιτείται για μια διοργάνωση τέτοιου κύρους, όπως είναι αυτή της βρετανικής πρωτεύουσας την επόμενη χρονιά. Ελπίζω ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Η Ελλάδα χρειάζεται τον αθλητισμό αλλά και τα μετάλλια. Και το Παραολυμπιακό Κίνημα φροντίζει σε κάθε διοργάνωση την τελευταία δεκαετία να βρίσκεται ψηλά στην κατάταξη».





Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+