Αρνητικά υποδέχθηκε ο αμερικανικός Τύπος τη συνέντευξη Στρος Καν

Οι μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες επιφύλαξαν αρνητική υποδοχή στη συνέντευξη που έδωσε το βράδυ της Κυριακής ο Ντομινίκ Στρος-Καν στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1.Η Washington Post τονίζει ότι "μέσω μιας συνέντευξης 20 λεπτών που έμοιαζε πολύ καλά προετοιμασμένη, ο κ.Στρος-Καν κατάφερε να παρουσιαστεί ως ένας μετανοιωμένος άνθρωπος", ακόμα και αν "υπογράμμισε πως δεν άσκησε πίεση σε καμιά από τις γυναίκες" που έχουν ασκήσει διώξεις εναντίον του για απόπειρα βιασμού.

Για τους New York Times, "ο Στρος-Καν αισθανόταν άσχημα, καμιά φορά φαινόταν θυμωμένος ή πικραμένος".

"Ακόμα και αν ο Στρος-Καν παραδέχτηκε πως η συμπεριφορά του ήταν άσχημη, το έκανε με σφιγμένα δόντια. Τα λόγια του ήταν γεμάτα λύπη, αλλά ο τόνος του ακουγόταν μαχητικός", επισημαίνει η εφημερίδα.

Οι Los Angeles Times επισημαίνουν πως ο Στρος-Καν επέκρινε το αμερικανικό δικαστικό σύστημα, αναφέροντας πως του προκάλεσε μεγάλο φόβο.

"Μπορεί να απέκλεισε την συμμετοχή του στις προεδρικές εκλογές, αλλά δεν απέρριψε την πιθανή επιστροφή του στην πολιτική", υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Στη συνέντευξή του το βράδυ της Κυριακής, ο Ντομινίκ Στρος-Καν παραδέχτηκε πως είχε μια "ανάρμοστη σχέση" με την καμαριέρα του Sofitel Ναφισάτου Ντιαλό, αλλά τόνισε πως δεν προσπάθησε να τη βιάσει.



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+