Εκλογές ζητά η Ντόρα Μπακογιάννη

Έμμεσα εκλογές ζητά για μία ακόμη φορά η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία σχεδόν άμεσα αντέδρασε και σχολίασε τις... δηλώσεις του Εύαγγελου Βενιζέλου μετά το υπουργικό συμβούλιο.

«Αμφισβητώ ότι αυτή η κυβέρνηση έχει τη δύναμη και την ικανότητα να τις εφαρμόσει», είπε για τις διαρθρωτικές αλλαγές που εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας στέλνοντας στην ουσία σαφές μήνυμα ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν μπορεί να εφαρμόσει αυτή την πολιτική και άρα χρειάζεται να γίνουν εκλογές. Ωστόσο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας εξέφρασε την ικανοποίησή της που, όπως είπε, η κυβέρνηση αναγνώρισε τις «εγκληματικές της καθυστερήσεις» και παράλληλα διατύπωσε τη λύπη της που αυτό κατέστη δυνατό υπό την απειλή της άμεσης χρεοκοπίας.

Εντωμεταξύ σήμερα η κα Μπακογιάννη βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου θα έχει συνάντηση με τον επίτροπο οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Όλι Ρεν καθώες και με τον επικεφαλής της ομάδας των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου Γκι Φερχόφσταντ.

Επιπλέον η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα μιλήσει σε ημερίδα για την ελληνική οικονομία με τίτλο «Reset Greece. Rebuilding a competitive economy» που διοργανώνουν οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι και σύμφωνα με πληροφορίες θα επισημάνει την ανάγκη υλοποίησης και εφαρμογής του εναλλακτικού μεσοπρόθεσμου που έχει προτείνει από τον Ιούλιο το οποίο στηρίζεται περισσότερο στον τομέα της περικοπής των δημοσίων δαπανών.

briefingnews.gr



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+