Διευκρινίσεις Πλασκοβίτη για την εργασιακή εφεδρεία και το θέατρο του παραλογού...

Διευκρινήσεις για το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλίας Πλασκοβίτης, μιλώντας στην τηλεόραση.
Συγκεκριμένα, ο κ. Πλασκοβίτης δήλωσε για την εργασιακή εφεδρεία ότι δεν θα αφορά μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους της κεντρικής διοίκησης και ξεκαθάρισε πως η αξιολόγηση των υπαλλήλων θα γίνει επί της ουσίας.

Στο ίδιο πλαίσιο επισήμανε ότι δεν υπάρχει θέμα απομάκρυνσης 50.000 υπαλλήλων του στενού δημόσιου τομέα. Σημειώνεται πάντως ότι την Παρασκευή ο υπουργός οικονομικών δήλωσε ότι ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας αναμένεται να εφαρμοστεί και στις “παρυφές” του στενού δημόσιου τομέα, ξεκαθαρίζοντας πως το μέτρο δε θα ισχύσει μόνο για το πλεονάζον προσωπικό στους φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται. Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε “δεν μπορούν να υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν καλύπτουν πραγματικές ανάγκες”.

Τέλος, όσον αφορά στο ενιαίο μισθολόγιο ο κ. Πλασκοβίτης το χαρακτήρισε ριζική τομή για τη δημόσια διοίκηση, λέγοντας πως περιέχει σημαντικές αλλαγές όπως στο βαθμολόγιο. Τόνισε δε ότι το ενιαίο μισθολόγιο θα δημιουργήσει οφέλη από την εφαρμογή, ενώ όπως είπε προτεραιότητα είναι να δημιουργηθούν κίνητρα αποδοτικής συμπεριφοράς των υπαλλήλων στη δημόσια διοίκηση αλλά και να εξομαλυνθούν οι μισθολογικές διαφορές ανάμεσα σε υπουργεία. Συγκεκριμένα, ο κ. Πλασκοβίτης δήλωσε ότι “Η αλλαγή αυτή όμως δεν θα γίνει απότομα”, ενώ πρόσθεσε ότι το ενιαίο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί και στις ΔΕΚΟ. Την ερχόμενη εβδομάδα όπως είπε θα συζητηθεί το σχέδιο νόμου στο Υπουργικό Συμβούλιο.
www.greekfinanceforum.com



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+