Τί γίνεται με τους Παιδικούς σταθμούς στο Ναύπλιο;

Τί θα γίνει ρε παιδιά μ' αυτούς τους Παιδικούς σταθμούς στο Ναύπλιο;;; Άνοιξαν την περασμένη Πέμπτη και ακόμα να πάρουν παιδιά στις τάξεις τους.
Ορισμένοι γονείς ρώτησαν τη Δευτέρα (ΧΘΕΣ) πότε θα ξεκινήσουν να παίρνουν παιδιά, και οι εργαζόμενες στο σταθμό τους απάντησαν οτι υπάρχει πρόβλημα προσωπικού.
Η εξήγηση που πήραμε ήταν η εξής:
Την 1η Σεπτέμβρη, ο υπεύθυνος του Δήμου για τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς, κος Μπακέας, ανήγγειλε στις εργαζόμενες με σύμβαση,
οτι το Ελεγκτικό δεν εγκρίνει την μισθοδοσία του Αυγούστου, διότι οι εργαζόμενες έπρεπε να φύγουν, σύμφωνα με κάποιο νόμο το 05/2010.
(Παρόμοια περίπτωση εκδικάστηκε φέτος στην Κρήτη, με το αποτέλεσμα υπέρ της εργαζόμενης.)
Οι συμβασιούχες, αυθημερόν, πήγαν στο Δημαρχείο και συζήτησαν με κάποιο "σύμβουλο"¨του Δήμαρχου ο οποίος, λίγο-πολύ, τους ανήγγειλε οτι "η υπόθεση είναι χαμένη από χέρι" και καλά θα κάνουν να ψάξουν για άλλη δουλειά.
Οι κοπέλες αμέσως συμβουλεύτηκαν 7 (επτά) εργατολόγους, οι οποίοι αποφάνθηκαν οτι αυτά που λέει ο Δήμος είναι κουραφέξαλα, και σύμφωνα με τη σύμβασή τους,
πρέπει να παραμείνουν στο πόστο τους μέχρι την παραμονή της ορκομωσίας μονίμων υπαλλήλων.
Τη σήμερον ημέρα, μονιμοποίηση δεν υπάρχει, οπότε, οι κοπέλες έπρεπε να παραμείνουν στις θέσεις τους.
Ο υπεύθυνος του Δήμου ανέφερε οτι οι συμβασιούχες πρέπει να φύγουν, χωρίς να στηρίζει τη άποψή του σε κανένα Νομικό ή άλλο στοιχείο.
ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΩΡΑΙΑ
Ανέφερε επίσης οτι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, αφού φύγουν οι συμβασιούχες, ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ.
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά αυτό εμένα μου "μυρίζει".
Δηλαδή βγάζουμε αυτές που είναι μέσα για να βάλουμε "τις δικές μας";;;

Και στο τέλος τέλος, βγάλτε μια απόφαση, γιατί σκεφτόμαστε να φέρουμε τα παιδιά μας στο Δημαρχείο, για να μας τα προσέχετε, αφού δεν αφήνετε τους Παιδικούς Σταθμούς να λειτουργήσουν.

Αναγνώστης



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+