Ξεχάσατε το μέλλον της Χώρας!

«Σύνταγμα της Ελλάδας
Άρθρο 16
Παρ. 2. H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.

Παρ.4 Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια. Tο Kράτος ενισχύει τους σπουδαστές που διακρίνονται, καθώς και αυτούς που έχουν ανάγκη από βοήθεια ή ειδική προστασία, ανάλογα με τις ικανότητές τους.»

Οι γονείς – μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Αχαρνών, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και καταγγέλλουμε τις αδικίες του υπουργείου Παιδείας σε βάρος των παιδιών μας.
Σε μια εποχή που επιτάσσει ακόμη περισσότερη και ποιοτικότερη μόρφωση, ακόμη περισσότερα εφόδια για να καταφέρει ένας νέος να επιβιώσει, η ηγεσία του υπουργείου δεν προσφέρει απολύτως τίποτα.
Τα σχολικά βιβλία που από κοινού με τους καθηγητές αποτελούν τα κύρια όπλα των παιδιών μας, βρίσκονται στοιβαγμένα μέσα σε ανούσια έγγραφα του υπ. Παιδείας, του Οργανισμού Εκδόσεων Σχολικών Βιβλίων και του Ελεγκτικού Συμβουλίου, που περιγράφουν την ανικανότητά τους να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους.
Η «συγγνώμη» δεν επαρκή. Ο σοφός Λαός μας λέει ότι «Από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο».
Ξεχάσατε ‘ότι ‘έχετε να κάνετε με παιδιά. Ότι εν μέρει είστε και Εσείς Κηδεμόνες τους, αφού με τις ενέργειές σας επηρεάζετε και διαμορφώνετε τη μόρφωσή τους, τη συμπεριφορά τους , το χαρακτήρα τους.
Ξεχάσατε ότι όταν έχετε να κάνετε με παιδικές ψυχές ο Νόμος παραμερίζεται. Ποιος θα σας κατηγορούσε αν παρακάμπτατε το Νόμο? Κανένας ! Υπάρχει απόσταση όμως από το «θέλω» ως το «μπορώ».

Ξεχάσατε το μέλλον της Χώρας!
Τους δώσατε ένα άψυχο ψηφιακό δίσκο, με τα περιεχόμενά του γραμμένα σε αυτό που αποκαλούμε greekglish και τα υποχρεώνεται να αναλώνουν ώρες σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, χωρίς βέβαια να αναρωτηθείτε αν έχουν ηλεκτρονικό υπολογιστή, διαβάζοντας τα δικά σας βιβλία. Γιατί αυτά είναι τα δικά σας βιβλία. Όχι τα δικά μας και των παιδιών μας.
Το νέο σύνθημα του υπουργείου «Νέο Σχολείο – Πρώτα Ο Μαθητής» απέτυχε από την πρώτη κιόλας σχολική χρονιά. Και υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι οι δημιουργοί του! Το αντικατέστησαν με το σύνθημα «Νέο Σχολείο – Μόνος Του Ο Μαθητής»! Χωρίς βιβλία, χωρίς καθηγητές, χωρίς υλικοτεχνική υποδομή … χωρίς ελπίδα για το αύριο.
Η ελπίδα μπορεί να πεθαίνει τελευταία, Εσείς όμως την σκοτώσατε.
Εμείς οι γονείς των μαθητών του 7ου Γυμνασίου Αχαρνών δηλώνουμε κατηγορηματικά και υπογραμμίζουμε :

ΛΕΜΕ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ
ΝΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΟ Δ.Σ.



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+