Υπόκλιση Νοά σε Ντούντα!

Η Γαλλία των ΝΒΑers κέρδισε τη Σερβία στα τελευταία δευτερόλεπτα της παράτασης και ο Νοά έβγαλε το καπέλο του στον Ντούσαν Ίβκοβιτς για τα συστήματα του που «δεν υπάρχουν στο ΝΒΑ».

Ο Γιοκίμ Νοά μεγάλωσε στις ΗΠΑ, έμαθε μπάσκετ στις ΗΠΑ, έχει περάσει όλη του την καριέρα στις ΗΠΑ και η μοναδική του επαφή με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα προκύπτει μόνο κατά τις υποχρεώσεις της εθνικής Γαλλίας.

Μετά τον νικηφόρο αγώνα των «τρικολόρ» λοιπόν, απέναντι στη Σερβία ο σέντερ των Σικάγο Μπουλς υποκλίθηκε στα συστήματα του Ντούσαν Ίβκοβιτς και στην μπασκετική ευφυΐα του Μίλος Τεόντοσιτς. Παραδέχθηκε την άγνοια του λέγοντας πως «υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες εδώ που δεν ξέρω» και έπειτα προσπάθησε να μιλήσει για τον Τεόντοσιτς.

Ή μήπως κάποιον άλλον; «Ο Πέτροβιτς είναι ο ηγέτης της Σερβίας… σωστά; Πως είναι το όνομά του; Τεόντοβιτς»; Ε, όταν του είπε ο δημοσιογράφος της L’ Equipe ότι προφανώς αναφέρεται στον Μίλος Τεόντοσιτς συνέχισε λέγοντας «είναι σαν τον Τζέισον Κιντ ή τον Στιβ Νας, αλλά ίσως πιο αργός. Οι πάσες του και η αντίληψη του παιχνιδιού είναι κάτι που σέβομαι απόλυτα».

Αυτό που του έκανε ωστόσο μεγαλύτερη εντύπωση είναι τα συστήματα των Σέρβων και είπε αποθεώνοντας τον Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Τα συστήματα που είχαν οι Σέρβοι δεν τα βλέπεις ούτε στο ΝΒΑ. Εκεί βλέπεις την ήττα να έρχεται, αλλά στην Ευρώπη δεν έχεις ιδέα»…



www.katimagiko.gr



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+