«Απίστευτος ο Γκούντγιονσεν»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Εϊντούρ Γκούντγιονσεν ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς, με αφορμή την αναμέτρηση της ΑΕΚ απέναντι στην Άντερλεχτ για τη φάση των ομίλων του Europa League.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Γιοβάνοβιτς στην εφημερίδα ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

-Έχεις βρεθεί αντιμέτωπος με ΠΑΟ και ΟΣΦΠ, σε Europa League και Champions League αντίστοιχα. Φέτος είναι η σειρά της ΑΕΚ. Πώς το βλέπεις που η μοίρα έφερε και πάλι μια ελληνική ομάδα στον δρόμο σου;

«Κάτι πρέπει να έχω τελικά με τις ελληνικές ομάδες, με θέλουν πολύ... Νιώθω περήφανος που έχω παίξει απέναντι σε αυτές τις ομάδες. Ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ είναι η αφρόκρεμα του ελληνικού ποδοσφαίρου και σίγουρα πρόκειται για τρεις μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, με σπουδαία παράδοση στις διεθνείς διοργανώσεις. Σίγουρα είναι τιμή να παίζω μαζί τους».

-Πάντως με ΠΑΟ και ΟΣΦΠ κατάφερες να βρεις δίχτυα. Πιστεύεις ότι μπορείς να σταθείς το ίδιο τυχερός και κόντρα στην ΑΕΚ;

«Πάντα θέλω να πετυχαίνω γκολ. Πραγματικά ελπίζω να σκοράρω και σε αυτό το παιχνίδι ή τουλάχιστον να βγάλω μια καλή ασίστ. Κι αυτό ικανοποιητικό θα είναι. Ας περιμένουμε να δούμε».

-Τι γνωρίζεις για την ΑΕΚ; Είσαι ενημερωμένος για τους παίκτες, τον προπονητή και τους οπαδούς της ομάδας;

«Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι μοναδικός. Βέβαια γνωρίζω αρκετά για τον σύλλογο, παρακολουθώ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ξέρω ποια είναι τα αστέρια της ομάδας, ποιον έχουν προπονητή. Βέβαια ξέρω τα πάντα για την ΑΕΚ».

-Τι βλέπεις για το παιχνίδι της Πέμπτης; Έχεις καθόλου άγχος λόγω και του γεγονότος ότι είναι η πρεμιέρα της φάσης των ομίλων;

«Δεν νιώθω καθόλου άγχος. Σίγουρα πρόκειται για σημαντικό ματς και πάντα έχουμε το μυαλό μας τη νίκη. Πάντως, όταν παίζεις για την Άντερλεχτ, αναμφισβήτητα κάθε αγώνας είναι σημαντικός. Το παιχνίδι με την ΑΕΚ θα είναι κρίσιμο, θα γίνει στην έδρα μας και θέλουμε από το πρώτο ματς να πάρουμε κεφάλι στο γκρουπ».

-Μπορείς να πεις ότι ο όμιλος της Άντερλεχτ, με ΑΕΚ, Λοκομοτίβ Μόσχας, Στουρμ Γκρατς, είναι δύσκολος; Έχεις ξεχωρίσει κάποια ομάδα ως φαβορί; Πιστεύεις ότι η ΑΕΚ μπορεί να κάνει την έκπληξη στον όμιλο;

«Αυτό που κοιτάμε είναι τι θα κάνουμε εμείς στο γήπεδο. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια και να τερματίσουμε πρώτοι. Δεν μπορώ να πω ότι κάτι τέτοιο θα είναι εύκολο. Είναι ένας πολύ ανοιχτός όμιλος, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Ξέρουμε να σεβόμαστε τον κάθε αντίπαλο που έχουμε απέναντί μας και αυτό πρόκειται να κάνουμε».

-Ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ. Είναι ο παίκτης που υπολογίζετε περισσότερο εσύ και οι συμπαίκτες σου; Ο προπονητής σας, ο Αριέλ Γιάκομπς, σας έχει προειδοποιήσει για τον Ισλανδό;

«Δεν φοβόμαστε κανέναν, αλλά τους σεβόμαστε όλους. Είναι αλήθεια ότι ο Γκούντγιονσεν είναι απίστευτος παίκτης, αλλά δεν θα σταθούμε ατομικά στις προσωπικότητες του αντιπάλου. Έχουμε καλή ομάδα, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε».

-Πέρα από τον Γκούντγιονσεν, ξεχωρίζεις κάποιον άλλο παίκτη από την ΑΕΚ;

«Βέβαια, ξέρω αρκετούς, αλλά δεν πρόκειται να σας μιλήσω για τις ικανότητές τους. Όταν αγωνίζεσαι για ένα σύνολο, όπως η ΑΕΚ, σίγουρα πρέπει να έχεις ταλέντο και ο Μανόλο Χιμένεθ έχει διαχειριστείς αρκετά ταλαντούχους παίκτες».
http://www.gazzetta.gr/



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+