Σύγκρουση Παπαιωάννου – Βενιζέλου. Σε ρόλο πυροσβέστη ο Πρωθυπουργός

Το μπάχαλο που δημιουργήθηκε με το μέτρο των αποδείξεων ήταν η αιτία της έντονης αντιπαράθεσης στο υπουργικό συμβούλιο μεταξύ των Υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών. «Δεν είναι εικόνα αυτή που παρουσίασε η κυβέρνηση. Είναι απαράδεκτο να προκαλούμε σύγχυση στους πολίτες» φέρεται να είπε ο Μ. Παπαϊωάννου προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Ευ. Βενιζέλου. «Είναι απαράδεκτο να μεταφέρεις εδώ μέσα όσα ισχυρίζονται τα ΜΜΕ. Δεν υπήρξε ποτέ τέτοια ανακοίνωση από το υπουργειο Οικονομικών».

Στο τέλος της πολιτικής κόντρας ο Υπουργός Δικαιοσύνης αρκέστηκε να πει ότι «επί της ουσίας των όσων λες δεν διαφωνώ, εγώ μίλησα για την εικόνα σύγχυσης που δημιουργήθηκε».

Σε ρόλο πυροσβέστη ο Πρωθυπουργός παρενέβη λέγοντας: «Καλώς έγινε αυτή η συζήτηση για να υπάρχει μια αποσαφηνισμένη εικόνα για την επιχειρηματολογία που πρέπει να έχει η κυβέρνηση»

Γ. Παπανδρέου: «Κόμματα και ΜΜΕ καπηλεύονται τον ανθρώπινο πόνο»

Ύψωσε τους τόνους στην εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο ο Γιώργος Παπανδρέου που εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα ΜΜΕ. «Οι κραυγές και οι κορόνες δεν ωφελούν κανέναν, ούτε από τα άλλα κόμματα, ούτε από τα Μέσα Ενημέρωσης. Δεν πρέπει να καπηλεύεται κανένας τον πόνο του Ελληνικού λαού, τον οποίο εμείς γνωρίζουμε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Και τον αισθανόμαστε περισσότερο από όσους φωνάζουν, γιατί εμείς υπεύθυνα παίρνουμε τις δύσκολες αποφάσεις, που απαιτούν μέγιστη ψυχική δύναμη και όχι την ευκολία της φυγόπονης μεγαλοστομίας. Δεν χρειάζεται κανένας να αναμοχλεύει τα πάθη» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ειδικότερα κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για λαϊκισμό και καιροσκοπικές συμπεριφορές. «Η δική μας στάση ευθύνης, η δική μας αρραγής ενότητα, η δική μας ισχυρή ψήφος, τους επιτρέπει –δυστυχώς κατά μίαν έννοια- να θεωρούν ότι μπορούν ανενόχλητα να λαϊκίζουν, να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και να ακολουθούν συμπεριφορές καιροσκοπικές. Όμως, και αυτοί κρίνονται. Κρίνονται από την ιστορία και κρίνονται και από τον Ελληνικό λαό. Και ο Ελληνικός λαός ξέρει ότι, ανέξοδες κουβέντες και μαγικές λύσεις, δεν είναι αυτά τα οποία θα πάνε τη χώρα μπροστά».

Παράλληλα διέψευσε ότι υπάρχει συζήτηση περί «κουρέματος» του ελληνικού χρέους και επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου. «Η δική μας στόχευση δεν πρέπει ούτε στιγμή να φύγει από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, αυτές που έχουμε θέσει σε κάθε τομέα. Και επίσης, επειδή υπάρχουν διάφορα σενάρια σε διεθνή και εγχώρια Μέσα Ενημέρωσης, θέλω να επισημάνω για άλλη μια φορά ότι η συμφωνία του Ιουλίου και μόνον αυτή καθορίζει το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε. Περιττό να τονίσω για άλλη μια φορά το πόσο ζωτική είναι αυτή η συμφωνία για τη χώρα μας».

Επίσης χαιρέτησε τη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία στη Βουλή για το ειδικό τέλος των ακινήτων, την οποία χαρακτήρισε γενναία. «Θα ήθελα με την ευκαιρία να χαιρετίσω και τη γενναία στάση όλων των βουλευτών μας, που έλαβαν προχθές μία απόφαση δύσκολη μεν, αλλά αναγκαία, καθώς διασφαλίζει το εθνικό συμφέρον. Έκαναν και αυτοί, όπως όλοι μας, το καθήκον τους απέναντι στην πατρίδα και το κοινό συμφέρον, μια έννοια που είχε χαθεί στη χώρα μας».

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κατάσταση που επικρατεί στην Παιδεία, η οποία απασχόλησε και τη χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη. «Θέλω να τονίσω ότι καμία ανεξαρτησία, καμία αυτονομία δεν κατακτούμε, με το να κλείνουμε τα Πανεπιστήμιά μας. Μόνον οι νέοι τιμωρούνται. Ούτε φεύγει η τρόικα, με το να καταστρέφουμε τα σχολεία μας, τη δική μας δημόσια περιουσία. Αντίθετα, υπονομεύεται η υπόσταση της χώρας, υπονομεύεται η οικονομία μας, η συνοχή μας και, αυτά, τα πληρώνει μόνο ο Έλληνας φορολογούμενος, κανένας άλλος» σημείωσε ο πρωθυπουργός.



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+