Στον εισαγγελέα ένα άτομο για τη δολοφονία του οπαδού στην Κρήτη

Στη σύλληψη του ενός ατόμου με την κατηγορία της δολοφονίας του 21χρονου οπαδού στο Ηράκλειο προχώρησε η αστυνομία.
Ύστερα από ταυτοποίηση κατά την προανάκρισή του ότι πρόκειται για τον έναν από τους φερόμενους ως δύο δράστες της αιματηρής εξέλιξης των επεισοδίων, μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Οι Αρχές καταζητούν ακόμα ένα άτομο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο φερόμενος ως δράστης είναι οργανωμένος οπαδός του ΟΦΗ, ο οποίος συμμετείχε στη συμπλοκή με τους οπαδούς των ομάδων που θεωρούνται «εχθροί» της ηρακλειώτικης ΠΑΕ, όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ηρόδοτος, στο ραντεβού θανάτου που είχε δοθεί στην παραλία, κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο. Το θύμα φέρεται ότι ήταν οπαδός του Παναθηναϊκού.

Ο 24χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι είχαν ταυτοποιήσει τα στοιχεία του, να περιφέρεται σε δρόμο του Ρεθύμνου.

Στην Εισαγγελέα, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίσθηκε ότι δεν έχει σχέση με τα επεισόδια και πρόβαλε άλλοθι. Αντίθετα, κατά τη σύλληψη του ο 24χρονος είχε ισχυρισθεί ότι πήρε μέρος στα επεισόδια και έβγαλε μαχαίρι για να γλυτώσει, αλλά -όπως είχε υποστηρίξει- δεν ήταν αυτός που μαχαίρωσε και σκότωσε τον άτυχο Ρουσάκη.

Οι αρχές γνωρίζουν ήδη τα στοιχεία και του 22χρονο συνεργού του, ο οποίος κατηγορείται επίσης για την δολοφονία. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του έχουν επεκταθεί σε όλη την Κρήτη.

Παράλληλα ο αριθμός των συλληφθέντων ανήλθε στους 13, ανάμεσά τους και τρεις ανήλικοι (15, 16 και 17 ετών), οι γονείς των οποίων επίσης συνελήφθησαν με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων. Ακόμη αναζητούνται άλλα τρία άτομα καθώς συμμετείχαν στα επεισόδια.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίζεται δικογραφία για διάφορα αδικήματα όπως της συμπλοκής, της σύστασης συμμορίας, του εμπρησμού, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κ.α.

Εν τω μεταξύ στην παραλία, κοντά στο σημείο της συμπλοκής, βρέθηκε σήμερα ένα μικρό μαχαίρι, το οποίο μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για να εξεταστεί και να διαπιστωθεί εάν είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία.

Με αφορμή τη δολοφονία του δολοφονία του νεαρού οπαδού, το Επιμελητήριο Ηρακλείου με ανακοίνωσή του καταγγέλει «φαινόμενα βίας που περιπλέκονται γύρω από το ποδόσφαιρο και που συχνά φτάνουν να γίνουν ανεξέλεγκτα και στην πόλη μας» και προσθέτει:

«Τα εν λόγω γεγονότα θλίβουν όσους αγαπούν τον Αθλητισμό και δημιουργούν συναισθήματα ντροπής. Είναι πλέον καιρός να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση, η οποία επικρατεί εδώ και δεκαετίες».



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+