Η "πίτα" της αγοράς δεν μοιράζεται...

Πραγματικά φίλε μου πολύ κρίμα που αντί να φύγουμε στο εξωτερικό σπαταλήσαμε άδικα 4 και πλέον χρόνια από τη ζωή μας για να πάρουμε πτυχία και να μην πώ καλύτερα τι να τα κάνουμε...
Μια γενιά μαθητών και αργότερα φοιτητών ΤΕΙ που έδωσε μάχη με το σπαθί της στις πανελλήνιες, και ένα κράτος που αντί να κοιτάξει να κατοχυρώσει τα επαγγελματικά δικαιώματα αλλά και να αναβαθμίσει το επίπεδο των ΤΕΙ κοιτάει πως να τα υποβαθμίσει, βλέπε κατάργηση βάσης του 10 και άλλα πολλά, την στιγμή που τα κολλέγια θα γίνουν ισότιμα με τα ΑΕΙ και την στιγμή που απόφοιτοι ΤΕΙ φεύγουνε Κύπρο σε Ιδιωτικό πανεπιστήμιο πληρώνουν 15χιλιάρικα για 2 χρόνια σπουδές bachelor τους αναγνωρίζει το ΕΤΕΚ, και μετά με βάση απόφαση αναγνώρισης των ξένων σπουδών από τον ΔΟΑΤΑΠ γράφονται στο ΤΕΕ ως μηχανικοί και εμάς δεν μας αναγνωρίζει κανένας. Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά.

Θλίβομαι πραγματικά για αυτό το ελληνικό κράτος που υποκύπτει σε συντεχνιακά συμφέροντα που δεν αφήνει να μοιραστούν ολοι την πίτα της αγοράς και χρησιμοποιούν ως δικαιολογίες γελοία επειχειρήματα. Υπάρχουν αρκετοί φοιτητές ΤΕΙ με πολύ χαμηλό επίπεδο, υπάρχουν όμως και άλλοι που είναι καλοί και πληρώνουν την νύφη πολύ ακριβά και χαντακώνονται από το ελληνικό κράτος, αντί να βρεθεί τρόπος έστω και με ειδικές εξετάσεις να αποκτήσουν κάποια επιπλέον επαγγελματικά δικαιώματα κοιτάνε να τους πάρουνε και αυτά που ήδη έχουνε.

Αφορά  Κοροϊδία δίχως τέλος για τα επαγγελματικά δικαιώματα πτυχιούχων ΤΕΙ ,δεν υπάρχει κανένα μέλλον φίλε μου, είτε δώσε κατατακτήριες σε πολυτεχνείο είτε πήγαινε σε κολλέγιο με 8000 ευρώ το έτος δίδακτρα είτε φύγε εξωτερικό. Στην Ελλάδα και πτυχιούχος ΤΕΙ ούτε βοηθός του βοηθού του μάστορα δεν είσαι.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+