Καθήλωσε το κοινό η Όπερα της Πάφου

Tα παραμύθια του Χόφμαν καθήλωσαν το βράδυ της Παρασκευής χιλιάδες φιλόμουσους που γέμισαν τις κερκίδες στον πλατειακό χώρο του Κάστρου, στην πρεμιέρα του 13ου φεστιβάλ όπερας της Πάφου. Στην παρουσία του Προέδρου της Βουλής, μελών της κυβέρνησης, εκπροσώπων ξένων κρατών, μελών του διπλωματικού σώματος και άλλων επισήμων, η όπερα του Jacques Offenbach απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των δυόμισι χιλιάδων θεατών χαρακτηριζόμενη ως μια από τις ποιοτικότερες και καλοδουλεμένες όπερες των τελευταίων χρόνων για το διεθνές μουσικό φεστιβάλ της Πάφου.

Την επίσημη έναρξη του 13ου «Pafos Aphrodite Festival» κήρυξε ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος τόνισε ότι ο πολιτισμός αποτελεί δημόσιο αγαθό και είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ποιότητα ζωής, την εκπαίδευση, την οικονομική ανάπτυξη, την απασχόληση.

«Θα πρέπει να επαναφέρουμε τον πολιτισμό στο προσκήνιο με την παραγωγική διασύνδεση του πολιτισμού με την παιδεία, τις τεχνολογίες της Πληροφορικής και του Διαδικτύου, καθώς και με την τουριστική βιομηχανία», επεσήμανε.

Ο κ. Ομήρου συνεχάρη θερμά όλους τους συντελεστές της πολιτιστικής αυτής μυσταγωγίας, όπως χαρακτήρισε το φεστιβάλ και παράλληλα καλωσόρισε στην Κύπρο τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού της Τσεχικής Δημοκρατίας, τις Αντιπροσωπείες από την Ιταλία, τη Βουλγαρία και τη Ρωσία και την Οπερα του Εθνικού Θεάτρου της Πράγας. Την ικανοποίησή του για το ποιοτικό αποτέλεσμα των φετινών προσπαθειών και για την ανταπόκριση που ο θεσμός απολαμβάνει πλέον στην Κύπρο και διεθνώς, εξέφρασε σε χαιρετισμό του και ο πρόεδρος του φορέα που διαχειρίζεται την όπερα, Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας.



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+