Στην τελική ευθεία η αναδιάρθρωση των εφοριών

Επισπεύδονται οι αποφάσεις για την αναδιάρθρωση των εφοριών αναμένεται να λάβει το υπουργείο Οικονομικών έως το τέλος του έτους προχωρώντας καταρχήν στο κλείσιμο 19 ΔΟΥ της χώρας... καθώς και στην ενίσχυση 100 μεγάλων εφοριών με δικαστικά τμήματα που θα επικεντρωθούν στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.
Πιο συγκεκριμένα, οι εφορίες που αναμένεται να κλείσουν τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει ήδη κάνει το υπουργείο Οικονομικών είναι οι ακόλουθες: Τροπαίων, Ακράτας, Κλειτορίας, Ανδρίτσαινας, Βάρδας, Τυμπακίου, Καστελλίου Πεδιάδας, Ληξουρίου, Νεάπολης Βοίου, Δερβενίου, Αρεόπολης, Κροκεών, Νεάπολης Βοιών, Νεάπολης, Πλωμαρίου, Μήθυμνα, Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, Πάργας και Καρλοβασίου.
Σημειώνεται ότι οι εφορίες αυτές θα κλείσουν και θα μεταφερθούν σε γειτονικές ΔΟΥ προκειμένου να ενισχυθούν για τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων.
Να σημειωθεί ότι οι παραπάνω κινήσεις εντάσσονται στα πλαίσια των ανακοινώσεων για την αναδιάρθρωση του εισπρακτικού μηχανισμού που έχουν γίνει, ενώ προβλέπεται ότι οι εφορίες θα μειωθούν σε λιγότερες από 80 από 288 σήμερα.
Θυμίζουμε επίσης, ότι οι εφορίες αυτές θα ασχολούνται αποκλειστικά με τον έλεγχο φυσικών και νομικών προσώπων ενώ η εξυπηρέτηση των φορολογούμενων θα γίνεται μέσω των ΚΕΠ, καθώς και η καταβολή φόρων θα γίνεται είτε μέσω των ΚΕΠ είτε μέσω των τραπεζών όπως και σήμερα.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών οι εφορίες που θα καταργηθούν θα ενσωματωθούν στις ακόλουθες ΔΟΥ.

Καταργούνται/ Ενσωματώνονται στις Δ.Ο.Υ
Τροπαίων Δημητσάνας
Ακράτας Αιγίου
Κλειτορίας Καλαβρύτων
Ανδρίτσαινας Κρεστένων
Βάρδας Λεχαινών
Τυμπακίου Μοιρών
Καστελλίου Ακαλοχωρίου
Ληξουρίου Αργοστολίου
Νεάπολης Βοίου Σιάτιστας
Δερβενίου Ξυλοκάστρου
Αρεόπολης Γυθείου
Κροκεών Σκάλας
Νεάπολης Βοιών /Μολάων
Νεάπολης Αγ. Νικολάου
Πλωμαρίου Μυτιλήνης
Μήθυμνα Καλλονής
Γαργαλιάνων και Φιλιατρών Κυπαρισσίας
Πάργας Φαναρίου
Καρλοβασίου Σάμου

www.greekfinanceforum.com



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+