Απάντηση: Αναξιοκρατία σε όλο της το μεγαλείο

Δυστυχώς παιδιά έτσι είναι. Και όσοι είναι καλοί αναγκάζονται να βρουν μέσο μόνο και μόνο για να μην αδικηθούν (άλλοι το καταφέρνουν και άλλοι όχι).
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/09/blog-post_6545.html)

Το ΛΣ δυστυχώς παραμένει το μόνο όπλο/σώμα εκτός πανελληνίων και είναι η βάση των πελατειακών σχέσεων. Για αξιωματικός ειδικά πρέπει να έχεις τρελό μέσο και την εξυπηρέτηση θα την ξεπληρώσεις στο μέλλον (όχι ότι για υπαξιωματικός ή λιμενοφύλακας τα πράγματα ειναι καλύτερα). Αυτό καταλαβαίνουν πλέον οι πολιτικοί και σκέφτονται την επαναφορά και των άλλων όπλων/σωμάτων εκτός πανελληνίων. Το χειρότερο ειδικά για το ΛΣ (και όποιος έχει ζήσει σε νησιά θα το επιβεβαιώσει) είναι ότι το σώμα υπάρχει για την γραφειοκρατική υποστήριξη και υποστήριξη των συμφερόντων των εφοπλιστών με μισθό από το δημόσιο (το λέω αυτό με φόβο να θίξω το 10-20% των παιδιών που πιστεύουν σ'αυτό που κάνουν αλλά δυστυχώς είναι εξαίρεση στον κανόνα).
Το σκηνικό αυτό υπήρχε από παλιά σε ΟΛΕΣ τις εξετάσεις ένστολων αλλά σιγά σιγά εντάχθηκαν στις πανελλήνιες και οι εξυπηρετήσεις (και οι αντίστοιχοι ντενεκέδες λάδι) σταμάτησαν. Παντού εκτός απ'το λιμενικό και μπορώ να καταλάβω και γιατί.

Αναγνώστης



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+