Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής ζήτησε ο Γ. Ανατολάκης για την υπόθεση Ορφανού

Την διερεύνηση από τη Βουλή της υπόθεσης Ορφανού απ’ όπου προκύπτει ζημία 14 εκατομμυρίων ευρώ για το Ελληνικό Δημόσιο, ζήτησε ο κ. Γ. Ανατολάκης. Ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ. κατά τη σημερινή συζήτηση Eπίκαιρης Eρώτησής του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ζήτησε να διερευνηθεί άμεσα το σκάνδαλο που προκύπτει από την διοργάνωση της τελετής απονομής των ετησίων βραβείων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών 2006.

Όπως εξήγησε ο Γιώργος Ανατολάκης, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ήδη από τις 27 Ιουνίου 2011 διαβιβάσει στον Πρόεδρο της Βουλής δικογραφία για τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος έκλεισε συμφωνία με την αγγλική εταιρεία RAM MEDIA που θα αναλάμβανε τη διοργάνωση, έναντι ποσού 4 εκατομμυρίων ευρώ! Μετά τη ματαίωση, ωστόσο, της διοργάνωσης, αγγλικά δικαστήρια επέρριψαν την ευθύνη στην ελληνική πλευρά, η οποία και κλήθηκε να καταβάλει αποζημίωση ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ!

Στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία για το χειμαζόμενο Ελληνικό λαό, ο κ. Ανατολάκης, ζήτησε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την έγκαιρη απόδοση ευθυνών, διότι σε έναν μήνα παραγράφονται οι όποιες ευθύνες από την καταδίκη της Ελλάδας που έγινε το 2008.

Κατήγγειλε την Κυβέρνηση ότι ενώ σύσσωμη επικαλείται τη διαφάνεια, επί 2 μήνες έχει την υπόθεση στο συρτάρι. Ο Βουλευτής απαίτησε «να βγουν όλα στη φόρα» και την προέτρεψε να καταθέσει αίτημα σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, αφού απαιτούνται 30 υπογραφές βουλευτών, τις οποίες δυστυχώς ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν διαθέτει. Ειδάλλως, όπως τόνισε ο βουλευτής, «θα έχει δίκιο ο κόσμος έξω που βρίζει και λέει ότι “κανένας πολιτικός δεν τιμωρείται ποτέ”!»

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Πεταλωτής απάντησε στον κ. Ανατολάκη, ότι η διενέργεια Εξεταστικής δεν είναι θέμα του Υπουργείου του και πως την απόφαση πρέπει να την λάβει η Βουλή..

Όπως φαίνεται λοιπόν, κανείς στην Βουλή δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για την διερεύνηση των σκανδάλων και την απόδοση ευθυνών, παρά μόνο ο ΛΑ.Ο.Σ.
Ανατολάκης Γεώργιος
Βουλευτής Β΄ Πειραιώς – ΛΑ.Ο.Σ.



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+