Θ.Σκυλακάκης: "Διγλωσσία και αναξιοπιστία"

από το Γραφείο Τύπου

Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας... ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το πολιτικό σύστημα, ακόμα και τώρα, που βλέπει τον κόσμο γύρω του να καταρρέει, δεν μπορεί να απαλλαγεί από την αθεράπευτη διγλωσσία στην οικονομική πολιτική, που κατεδαφίζει τα τελευταία ψήγματα της αξιοπιστίας του.

Ο κ. Ρέππας εμφανίζεται σήμερα με τη ρομφαία του μεταρρυθμιστή, προαναγγέλλοντας ότι "δεκάδες χιλιάδες οργανικές θέσεις (σ.σ. στο δημόσιο), είναι περιττές και πρέπει να καταργηθούν", όταν χθες μόλις αποκαλύφθηκε ότι υπό την πολιτική του εποπτεία, όταν ήταν υπουργός Μεταφορών, υπογράφηκε τον περασμένο Μάρτιο συλλογική σύμβαση στον μπαταχτσή ΟΣΕ (που χρωστά πάνω από ένα δις φόρους στο κράτος), με την οποία οι περικοπές στα επιδόματα που προέβλεπε το πρόγραμμα εξυγίανσης καταργήθηκαν από την πίσω πόρτα της "προσωπικής διαφοράς".

Στο μέτωπο του υπουργείου Οικονομικών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος εγκαλεί την αντιπολίτευση ότι δεν συμμετέχει στο διάλογο για το νέο φορολογικό. Που τον είδε όμως τον διάλογο; Εμείς που ανταποκριθήκαμε και θελήσαμε να συμμετάσχουμε, διάλογο δεν είδαμε. Η συγκέντρωση του κ. Βενιζέλου την 1η Αυγούστου ήταν ένας κυβερνητικός μονόλογος, που τελείωσε μόλις ολοκλήρωσαν τις ομιλίες τους οι κυβερνητικοί παράγοντες και έκτοτε η κυβέρνηση ανακοίνωσε και προώθησε φορολογικά μέτρα πολλών δισεκατομμυρίων (τέλος ακινήτων, αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ κ.λπ.), χωρίς να συζητήσει με κανέναν.

Όσο για την αξιωματική αντιπολίτευση, αφού διακήρυξε σε όλους τους τόνους στην ομιλία του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ, ότι "δεν θα χαϊδέψει αυτιά", σπεύδει να καλέσει σήμερα σε μαζική συγκέντρωση στη Συγγρού τους εργαζομένους στους φορείς που θα εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία, για να ψαρέψει κομματικά οφέλη στα θολά νερά του φόβου και της ανασφάλειας. Συγκέντρωση ανέργων του ιδιωτικού τομέα (που έχουν ξεπεράσει τις 800.000), δεν επιχειρεί, μια που αυτοί είναι προφανώς τέκνα ενός κατώτερου κομματικού θεού.

Διγλωσσία και αναξιοπιστία, σε μια στιγμή που η χώρα απαιτεί ευθύνη, ειλικρίνεια και σοβαρότητα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις και προπαντός από εκείνους που μας οδήγησαν εδώ».



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+