Κα Διαμαντοπούλου, πότε θα επέμβετε;

Πριν λίγες μέρες κυρία Διαμαντοπούλου ψηφίστηκε ο νέος νόμος - πλαίσιο, σύμφωνα με τον οποίο καταργήθηκε το άσυλο καθώς "Δεν μπορεί συνεχώς μια μειοψηφία να αποφασίζει το κλείσιμο των σχολών" όπως διατυπώσατε πολλάκις.
Και ρωτώ λοιπόν... ο νόμος έχει ψηφιστεί, οι σχολές είναι κλειστές παρόλο που μια μεγάλη μερίδα φοιτητών είναι αντίθετη σε αυτό και επιθυμεί την λειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, οι καταλήψεις συνεχίζονται κάθε εβδομάδα εμποδίζοντας την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων και την λειτουργία των γραμματειών κάθε σχολής... πότε ακριβώς έχετε σκοπό να επέμβετε; Ποιο το όφελος της κατάργησης του ασύλου εφόσον ακόμα κάποιοι συμπεριφέρονται σαν "ιδιοκτήτες" των σχολών και τοποθετούν λουκέτα σε δημόσιους κοινόχρηστους χώρους εμποδίζοντας την προσέλευση του προσωπικού? Που είναι οι κυρώσεις που υπόσχεται ο νέος νόμος - πλαίσιο; Γιατί είναι τόσο δύσκολο πια να εφαρμόσετε έναν νόμο που εσείς η ίδια θεσπίσατε;

Τα παραπάνω αποτελούν προσωπική μου άποψη, την οποία κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ασπαστεί. Ο καθένας έχει δική του άποψη για τις ενέργειες που γίνονται στα πανεπιστημιακά ιδρύματα αυτήν την περίοδο, κι εγώ δεν θέλω να επικεντρωθώ στο αν αυτές οι ενέργειες είναι ορθές ή όχι, αλλά στο γεγονός ότι αυτοί που προτείνουν και υποστηρίζουν με τόσο ζήλο τον νέο νόμο αδυνατούν να τον εφαρμόσουν για τον άλφα ή βήτα λόγο.

Ευχαριστώ.
Ένας αγανακτισμένος φοιτητής.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+