Σαρκοζί και Μέρκελ ζητούν από τον Βαν Ρόμπεϊ να γίνει ο πρόεδρος της Ευρωζώνης

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, έγραψαν σήμερα Τετάρτη στον Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, όπως είχαν... ανακοινώσει την Τρίτη στο τέλος των συνομιλιών τους στο Παρίσι για την κρίση των χρεών, για να του ζητήσουν να προεδρεύσει της ζώνης του ευρώ.

Στην επιστολή τους, αντίγραφο της οποίας έχει στην κατοχή του το Γαλλικό Πρακτορείο, οι Σαρκοζί και Μέρκελ γράφουν στον πρόεδρο της ΕΕ ότι οι δεκαεπτά «αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωζώνης θα εκλέξουν ένα πρόεδρο για μια θητεία δυόμισι ετών».

«Εκφράσαμε την επιθυμία μας να αναλάβετε αυτή την ευθύνη», συνεχίζουν.

Οι Σαρκοζί και Μέρκελ αναφέρουν επίσης ότι «το Eurogroup των υπουργών Οικονομικών θα πρέπει να ενισχυθεί. Το ευρώ είναι το θεμέλιο της οικονομικής επιτυχίας μας και το σύμβολο της πολιτικής ενοποίησης της ηπείρου μας», γράφουν.

Ο πρόεδρος και η καγκελάριος γράφουν επίσης, πάντα βάσει των αποφάσεών τους της προηγουμένης, ότι «η Γαλλία και η Γερμανία προτείνουν να ενισχυθεί περαιτέρω η διακυβέρνηση της ζώνης του ευρώ μέσα στο πλαίσιο των υφισταμένων συνθηκών».



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+